Κατά πόσο η κούραση επηρεάζει την προπόνηση σας;

Κατά πόσο η κούραση επηρεάζει την προπόνηση σας;


Είναι καλό να προσέχετε την υγεία σας και να αθλείστε, ωστόσο αν φτάσετε σε σημείο υπερβολικής προπόνησης θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ζούμε σε μια κοινωνία με έντονους ρυθμούς ζωής, με αποτέλεσμα όταν κάποιος ξεκινήσει το τρέξιμο, πάνω στον ενθουσιασμό του ξεχνάει το βασικότερο όλων, την ξεκούραση. Έτσι όχι μόνο δεν αποφορτίζεται από την καθημερινότητα του, αλλά επιβαρύνει επιπλέον τον οργανισμό του.

Το σώμα μας έχει ανάγκη ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις, ώστε να ανακάμψει και να ξεκουραστεί. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να είστε δυνατότερος και πιο ενεργητικός την επόμενη μέρα της προπόνησης σας.

Θυμηθείτε ότι ακόμη και αν ο στόχος σας είναι η μείωση του βάρους σας, καλό θα ήταν να μην γυμνάζεστε υπερβολικά, ειδικά αν είστε αρχάριος δρομέας.

Ξεκινήστε με μια μικρή διαδρομή και ένα χαλαρό τρέξιμο. Ακόμη καλύτερα κάντε το με παρέα. Σταδιακά αυξήστε τη διαδρομή και την ένταση της προπόνησης. Μην ξεχάσετε να αλλάζετε τη ροή της διαδρομής ώστε να γυμνάζετε όλο σας το σώμα! Μα πάνω απ’ όλα θυμηθείτε να ξεκουραστείτε!

Προγραμματίστε τουλάχιστον μια μέρα διαλείμματος στην εβδομαδιαία προπόνηση σας. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα αφεθείτε σε κακές διατροφικές συνήθειες αυτή τη μέρα.

Σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή, στο εβδομαδιαίο σας διάλλειμα μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρό περίπατο, ώστε να κρατάτε το σώμα σας ενεργό χωρίς να το κουράζετε.