8+1 καταγγελίες της Ένωσης Προπονητών για τη λίστα των Ομοσπονδιακών του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   17:51 08-11-2022  

8+1 καταγγελίες της Ένωσης Προπονητών για τη λίστα των Ομοσπονδιακών του ΣΕΓΑΣ


Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΠΕΠΚΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τα ονόματα των ομοσπονδιακών, συνεργατών, τεχνικών συμβούλων και επιτελικών. Στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΠΚΑ κάνει τις δικές της παρατηρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα 7/11 ο ΣΕΓΑΣ μετά από ΔΣ ανακοίνωσε τα ονόματα των ομοσπονδιακών, συνεργατών, τεχνικών συμβούλων και επιτελικών. Να ευχηθούμε σε όλους μια καλή αγωνιστική χρονιά με κουράγιο, δύναμη και αντοχή στο δύσκολο έργο τους.

Σε ότι αφορά τα παραπάνω αλλά και γενικότερα έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

1. Δεν έγιναν αιτήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους

2. Δεν υπάρχουν για άλλη μια φορά καθαρά και μετρήσιμα κριτήρια όπως ακριβώς έγινε και στις αποσπάσεις

 

3. Υπήρξε αναφορά στο point system των προπονητών και δόθηκε ένας σχετικός πίνακας. Όμως αυτός δεν ήταν το βασικό κριτήριο γιατί παρατηρούνται προσλήψεις προπονητών που δεν είναι σε αυτόν . Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως ο προπονητής του καλύτερου αθλητή ενός συγκεκριμένου τομέα έγινε συνεργάτης ενώ στον ίδιο τομέα υπάρχουν ομοσπονδιακοί προπονητές χωρίς βαθμολογία στο point system .

4. Δεν υπάρχουν σαφείς διευκρινίσεις για το τι είναι ο ομοσπονδιακός και τι είναι ο συνεργάτης

5. Συνεχίζει τη θητεία του επιτελικός ο οποίος δεν έχει υπάρξει ποτέ προπονητής

6. Η επιλογή των τεχνικών συμβούλων επίσης έγινε χωρίς αιτήσεις, κριτήρια και προτάσεις των αντίστοιχων ΕΑΣ

7. Χαιρετίζουμε το νέο κέντρο υψηλού αθλητισμού στην Κρήτη και αναρωτιόμαστε γιατί δεν έγινε κάτι αντίστοιχο και στην Πάτρα, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις με το παραπάνω

8. Συνεχίζεται η αργοπορία τοποθέτησης του εκπροσώπου των προπονητών στο ΔΣ. Είναι η τελευταία ομοσπονδία που δεν έχει ορίσει, γεγονός που μας βάζει σε πονηρές σκέψεις

 

9. Από τις δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση στηρίζει τη διεκδίκηση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος στη χώρα μας. Από την επίσημη ομοσπονδία δεν ακούγεται το παραμικρό.

Στηρίζουμε τη διεκδίκηση του γιατί είναι ευκαιρία ανάπτυξης του κλασσικού αθλητισμού για μια ολόκληρη επερχόμενη γενιά».