"Γάζωσαν" τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο ύψος Jacques Freitag

 Runbeat Team   10:39 04-07-2024  

"Γάζωσαν" τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο ύψος Jacques Freitag


Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του Νοτιοαφρικανού παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους, Jacques Freitag καθώς βρέθηκε δολοφονημένος την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Νότια Αφρική, ο 42χρονος πρωταθλητής αγνοούνταν για δύο εβδομάδες και τελικά βρέθηκε νεκρός από πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά σε ένα νεκροταφείο στην Πρετόρια Γουέστ στη Νότια Αφρική. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και αναζητά τον δολοφόνο του.

 

Ο Freitag είχε αφήσει το στίγμα του ως αθλητής έχοντας στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες.

Γεννήθηκε στο Βάρεντον το 1982 και μεγάλωσε στο Γκαουτένγκ, όπου από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας του, Hendrina, η οποία ήταν επίσης άλτρια του ύψους.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Freitag ήρθε στα 17α γενέθλιά του, όταν κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 το 1999 στο Μπιντγκόζ.

Κέρδισε 14 από τους 15 αγώνες που έδωσε το 2000, με αποκορύφωμα τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 στο Σαντιάγο της Χιλής. Ένα χρόνο αργότερα, σημείωσε ρεκόρ Αφρικής U20 ξεπερνώντας τα 2,31 μέτρα και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Έντμοντον.

Στις αρχές του 2002, σε ηλικία μόλις 19 ετών, σημείωσε αφρικανικό ρεκόρ με άλμα στα 2,37μ. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 2003 καθώς κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι με άλμα στα 2,35 μέτρα, και έγινε ο πρώτος Αφρικανός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο σε αγώνα εντός σταδίου.

Ο Freitag έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, αν και έχασε τον τελικό. Το 2005 σημείωσε νέο ρεκόρ Αφρικής ξεπερνώντας τα 2,38 μέτρα, ένα ρεκόρ που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.

Συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το 2013.