Στην Ταϊλάνδη το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεξίματος βουνού και μονοπατιών

 Runbeat Team   11:04 28-12-2020  

Στην Ταϊλάνδη το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεξίματος βουνού και μονοπατιών


Το 2021 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για τους δρομείς που προτιμούν το τρέξιμο στο βουνό καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεξίματος βουνού και μονοπατιών.

Η Ταϊλάνδη είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει στα βουνά της τη διοργάνωση 11-14 Νοεμβρίου στην τοποθεσία Τσιανγκ Μάι και θα περιλαμβάνει πέντε είδη αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί ανηφορική διαδρομή 6-3 χλμ., κλασική διαδρομή ανάβασης-κατάβασης Α/Γ (10-12 χλμ), κλασική ανάβαση-κατάβαση Κ20 (5-6χλμ), μικρή διαδρομή μονοπατιών Α/Γ (35-45χλμ) και τέλος μεγάλη διαδρομή μονοπατιών Α/Γ (75-85χλμ).

Να σημειωθεί ότι επίσημος φορέας του αγωνίσματος είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία τρεξίματος σε βουνό (World Mountain Running Association-WMRA), ενώ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου (World Athletics).

Όλες οι κούρσες θα πραγματοποιηθούν υπό τις τεχνικές διατάξεις της WA, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2021.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τρεξίματος βουνού και μονοπατιών πάρθηκε το 2019 στη κοινή συνέντευξη Τύπου της WA, της WMRA, της IAU (Παγκόσμιας Ένωσης υπερμαραθωνοδρόμων) και της ITRA (Παγκόσμιας Ένωσης τρεξίματος σε μονοπάτι). Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο αντίστοιχος αγώνας να ενταχθεί σύντομα και στο πρόγραμμα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.