1ο Piraeus Street Long Jump: Νέα παράσταση από Τεντόγλου και Γκαρντάσεβιτς παρουσία πλήθους κόσμου

 Runbeat Team   8:02 05-06-2023  

1ο Piraeus Street Long Jump: Νέα παράσταση από Τεντόγλου και Γκαρντάσεβιτς παρουσία πλήθους κόσμου


αρουσία πλήθους κόσμου και με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το 1ο Piraeus Street Long Jump στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες θεατές όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλεισαν την περιοχή για να θαυμάσουν από κοντά τον Έλληνα σούπερ σταρ του μήκους.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι προσπάθησε να ικανοποιήσει τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν να… πετά στα 8.24μ. (0,5).

 

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7.83μ. ήταν άκυρος στο δεύτερο, πέτυχε 8.03μ. στο τρίτο και μετά τα δύο άκυρα έκλεισε τον αγώνα του στα 8.24μ.(0,5) στην πιο δυνατή στιγμή του απογεύματος.

Με το τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου μοίρασε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, βγήκε δεκάδες φωτογραφίες με φίλους του στίβου που περίμεναν υπομονετικά και άκουσε αρκετές φορές ρυθμικά το όνομα του.

1ο Piraeus Street Long Jump: Νέα παράσταση από Τεντόγλου και Γκαρντάσεβιτς παρουσία πλήθους κόσμου runbeat.gr

Παρών στη μεγάλη γιορτή του μήκους ήταν και ο σπουδαίος Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του κι ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 7,88 μέτρα. Παρόλα αυτά ο Σουηδός έδειξε να απολαμβάνει τόσο τον αγώνα, όσο και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που ήταν δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες. Τρίτος ήταν ο Ανβάρ Ανβάροβ (Ουζμπεκιστάν) με 7.84 μέτρα. Ο Νίκος Σταματονικολός μπορεί να μην βελτίωσε το ρεκόρ του, όπως έκανε στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του, ωστόσο έδειξε μεγάλη σταθερότητα, αφού ολοκλήρωσε στην έκτη θέση με 7.62μ. (-1,3).

1ο Piraeus Street Long Jump: Νέα παράσταση από Τεντόγλου και Γκαρντάσεβιτς παρουσία πλήθους κόσμου runbeat.gr

Στο μήκος των γυναικών ξεχώρισε για μία ακόμη φορά η Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) η οποία “προσγειώθηκε” στα 6.77 μέτρα. Η αθλήτρια ανέβηκε στην τρίτη θέση της Ευρώπης και επιβεβαίωσε πως φέτος είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση σε μεγάλες διοργάνωσης.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις όμως δε σταμάτησαν μόνο στην αθλήτρια από τη Σερβία. Η Αλίνα Ρόταρου – Κότμαν (Ρουμανία) ήταν δεύτερη με 6.71μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η σπουδαία Αντζελίνα Τόπιτς άφησε για λίγο το ύψος, το αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις για να αγωνιστεί στο μήκος. Η νεαρή αθλήτρια ήταν τρίτη με 6.52μ. (0,4) δείχνοντας για μία ακόμη φορά το ταλέντο της.

Η Αναστασία Σαρλάνη ήταν 8η με 6.07 μ. (0,6), ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη που επανέρχεται από θλάση στο δικέφαλο είχε τρία άκυρα άλματα και πλέον στρέφει την προσοχή της στον αγώνα των Σερρών.

1ο Piraeus Street Long Jump: Νέα παράσταση από Τεντόγλου και Γκαρντάσεβιτς παρουσία πλήθους κόσμου runbeat.gr

Μιλώντας για τη χθεσινή διοργάνωση ο Μίλτος Τεντόγλου επισήμανε: «Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Έχω πάει δύο φορές σε αγώνες street στο εξωτερικό και μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτός ήταν ο καλύτερος με διαφορά. Επειδή δεν είναι κανονικό στάδιο όλοι οι αθλητές δυσκολευτήκαμε με τον τάπητα. Η αλήθεια είναι ότι σαν επίδοση κάπου εκεί το περίμενα. Είμαι ευχαριστημένος, είμαστε στην αρχή της σεζόν».

Όσο για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να δει τον αγώνα τόνισε: «Έχω βγάλει φωτογραφία σίγουρα με τους μισούς που ήρθαν εδώ».

Η αγωνιστική δράση για τον Τεντόγλου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από εδώ και στο εξής: «Τώρα έχω μπροστά μου μια σειρά αγώνων που συνεχίζονται με το Diamond League στο Παρίσι. Θα έχω καλούς αντιπάλους και στόχος είναι να κερδίζω».

Τα αποτελέσματα