37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Θριάμβευσαν Χρυσάφης και Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα

 Runbeat Team   20:56 18-02-2023  

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Θριάμβευσαν Χρυσάφης και Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα


Τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο απογευματινό πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ήταν χωρίς αμφιβολία τα 60 μέτρα σε άνδρες και γυναίκες. Ο Δημήτρης Χρυσάφης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με διαφορά λίγων λεπτών χάρισαν στο σωματείο τους, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, δύο χρυσά μετάλλια.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 7.35 δείχνοντας συνέπεια σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 7.30. Η νεαρή αθλήτρια με τη σημερινή της εμφάνιση φαίνεται πως “κλείδωσε” θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ. Το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. κατέκτησε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.39, όσο έκανε και στον πρωινό προκριματικό, και στην τρίτη θέση ήταν η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 7.43.

 

“Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου παρουσία. Παρότι κοιμήθηκα στο βατήρα κατάφερα να αναπτυχθώ στα επόμενα μέτρα και να τερματίσω πρώτη. Είχα το άγχος του πανελληνίου πρωταθλήματος, εδώ όπου θα έτρεχαν σπουδαίες αθλήτριες, ωστόσο κατάφερα να το διαχειριστώ και να φτάσω στο στόχο μου. Μεγάλος μου στόχος στη χρονιά είναι ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Φέτος θεωρώ πως θα τρέξω καλύτερα και στα 100 μ., καθώς βελτίωσα την εκκίνηση μου” . Η Ραφαέλα Σπανουδάκη παρότι ξεκίνησε δυνατά δεν κατάφερε να κυνηγήσει την επίδοση που θα ήθελε, καθώς είχε ενόχληση στο γόνατο. “Δεν ήταν αυτό που ήθελα για τα 60 μέτρα. Αλλιώς είχα σχεδιάσει τη σεζόν, αλλιώς εξελίχθηκε λόγω του τραυματισμού”, είπε η Σπανουδάκη.

Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ στα πρωινά προκριματικά ο Δημήτρης Χρυσαφής συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στον απογευματινό τελικό. Ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 6.66 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 6.75 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 6.76.