38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Τα βλέμματα πάνω στον Τεντόγλου, τον Καραλή και τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές

 Runbeat Team   14:26 16-02-2024  

38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Τα βλέμματα πάνω στον Τεντόγλου, τον Καραλή και τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές


Το 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (17-18/2) είναι προ των πυλών και αναμένεται να προσφέρει μοναδικό θέαμα στους φίλους του στίβου, που θα βρεθούν στις εξέδρες του σταδίου. Οι αγώνες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα συμμετάσχουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου.

Δείτε παρακάτω ποιοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο διήμερο της δράσης στα αγωνίσματα των Ανδρών.

60 μ.

Ένα από τα πιο αμφίρροπα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) έχει τρέξει δύο φορές σε 6.68 και έχει δείξει σταθερότητα σε καλούς χρόνους. Ο Γιάννης Νυφαντοπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) πέτυχε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ με 6.68 κι έχει ως πλεονέκτημα την εμπειρία του, ενώ ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 6.70 φέτος, διαθέτει τη δυναμική φτάσει όπως και πέρυσι πρώτος στον τερματισμό. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Λάμπρου Βολίκα (ΑΣ Έφηβος Χίου) που έδειξε πως μπορεί να μπει στο κλαμπ των κορυφαίων.

 

200 μ.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη του κούρσα στον κλειστό σε χρόνο κάτω από 21.00 και να γίνει μόλις ο έκτος Έλληνας που κατεβαίνει το συγκεκριμένο φράγμα στον κλειστό. Με 21.10 από την ημερίδα έχει τον γρηγορότερο χρόνο και είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Κερατσινίου) με 21.43 και ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (ΠΑΟ) θα επιδιώξουν χρόνους κάτω από τα φετινά τους 21.43 και 21.54. Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει και ο νικητής σε πέντε διοργανώσεις, Παναγιώτης Τριβυζάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

400 μ.

Ο περσινός νικητής της απόστασης, Πέτρος Παπαγιάννης θα απουσιάζει, ωστόσο ένας άλλος νεαρός, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου) αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής. Ο νεαρός έχει την καλύτερη φετινό επίδοση με 48.88. Οι Δουκατέλης (Κερκυραϊκός ΓΣ), Σιμόνι (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Δημήτρης Λεβαντίνος (ΠΑΟ) θα παίξουν ρόλο στην κατάταξη.

800 μ.

Ο νέος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Χάρης Ξενιδάκης, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με 1.48.10 και με κεκτημένη ταχύτητα από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, αναμένεται να κυνηγήσει μια ακόμη καλή επίδοση και να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Ο Γιώργος Ματζαρίδης (Πολυνίκης Ορεστιάδας) είναι ο νικητής του 2022 κι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο, ενώ ο θέση στην τριάδα θα διεκδικήσει και ο Πέτρος Παπαϊωάννου.

1.500 μ– 3.000 μ.

Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) είναι ο κορυφαίος κατά κοινή ομολογία αθλητής της απόστασης, στην παρούσα φάση και το φαβορί για τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Θέση εκκίνησης στο αγώνισμα αναμένεται να πάρουν και οι Γιώργος Ματζαρίδης και Σέργιος Διακοστεφανής (ΓΣ Αμαρουσίου). Απουσία του Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), Πετρουλάκης και Διακοστεφανής αναμένεται να κυριαρχήσουν και στα 3.000 μέτρα.

60μ. εμπ.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δύο νέοι αθλητές θα προσπαθήσουν να κόψουν την κυριαρχία του σπουδαίου Κώστα Δουβαλίδη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στα ψηλά εμπόδια. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και 11 φορές πανελληνιονίκης έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 7.83, που είναι η κορυφαία στη χώρα. Οριακά πίσω του ακολουθεί με 7.85 ο Γιάννης Καμαρινός, που έχει κάνει μια σειρά από καλές εμφανίσεις και ο Χρήστος Ρούμτσιος που έτρεξε 7.90 στη Θεσσαλονίκη έχοντας σκοντάψει στο τελευταίο εμπόδιο.

Ύψος

Ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο ύψος Ανδρών, αφού από πίσω δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος αθλητής να τον απειλήσει. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου έχει πέρασε φέτος το 2,21μ. και στο ΣΕΦ θα αναζητήσει μεγαλύτερα άλματα.

Επί κοντώ

Το ΣΕΦ είναι ένα στάδιο που… πηγαίνει στον Εμμανουήλ Καραλή (ΟΣΦΠ) και στο οποίο διαχρονικά πετυχαίνει σπουδαίες επιδόσεις. Ο αθλητής έχει περάσει φέτος το 5,60μ. και δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει άλματα πάνω από τα 5,86 μέτρα. Ο 25χρονος είναι ο νικητής στις προηγούμενες διοργανώσεις και στο ΣΕΦ θα διεκδικήσει τον έκτο του τίτλο στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) είναι σε καλή κατάσταση και ψάχνει άλματα πάνω από το φετινό του 5,56 μέτρα.

Μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) είναι ο μεγάλος σταρ του 38ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, παρότι όπως και ο ίδιος δηλώνει στο ΣΕΦ δεν μπορεί να κυνηγήσει τις πολύ μεγάλες επιδόσεις, είναι έτοιμος για μία ακόμη εξαιρετική παρουσία που θα αποζημιώσει τους φιλάθλους που θα βρεθούν στις εξέδρες του ΣΕΦ. Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής έχει φέτος 8,09 μ. από την Οστράβα. Ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης) προέρχεται από το 7,70 μ. της Κωνσταντινούπολης και στο ΣΕΦ θα προσεγγίσει ανάλογα καλές επιδόσεις.

 

Τριπλούν

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο αγώνισμα με 17 νίκες στο παλμαρέ του. Ο αθλητής είναι και φέτος φαβορί για την πρώτη θέση, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που φλερτάρει με αυτήν. Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) προέρχεται από το 16,25 μ. της Κωνσταντινούπολης και δείχνει έτοιμος για καλύτερες επιδόσεις. Τους δύο άλτες πλαισιώνει ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), που μπορεί να μην έχει βρει ακόμη το ρυθμό του, ωστόσο πάντα είναι σε θέση να πάει μακριά.

Σφαιροβολία

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) είναι το μεγάλο όνομα στη σφαιροβολία των Ανδρών και ο αθλητής που έχει τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει πετύχει φέτος 19,25 μέτρα. Η επανεμφάνιση του Κώστα Γεννίκη (ΟΦΚΑ Σέρρες) είναι έτσι κι αλλιώς από τα ευχάριστα της φετινής περιόδου. Ο αθλητής βελτίωσε στην αρχή της σεζόν το ρεκόρ του με βολή στα 18,26 μ. και στο ΣΕΦ θα διεκδικήσει καλύτερες προσπάθειες.

Έπταθλο

Ο Άγγελος – Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία και βελτιώνει τις επιδόσεις του. Κάτι ανάλογο έκανε πριν λίγες ημέρες σε μίτινγκ στο εξωτερικό όπου συγκέντρωσε 5.645 β. κι έγινε ο πέμπτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα. Στο πρωτάθλημα θα είναι το φαβορί για τη νίκη. Καλές επιδόσεις θα διεκδικήσει και ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας).

5.000 μ. βάδην

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός ΑΣ) μία εβδομάδα από τη νίκη του στο Πανελλήνιο 20χλμ. βάδην θα αγωνιστεί και στα 5.000 μ. του Πανελληνίου κλειστού. Θέση εκκίνησης στο αγώνισμα θα πάρουν ακόμη οι Γιάννης Καύκας (Ολυμπιάς Πατρών) και Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάς Πατρών) και Γιώργος Κριτούλης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009).