4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ: Καλές επιδόσεις παρά τον δυνατό άνεμο

 Runbeat Team   19:19 08-05-2024  

4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ: Καλές επιδόσεις παρά τον δυνατό άνεμο


Στο 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ δόθηκε η εκκίνηση της φετινής θερινής περιόδου. Στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκαν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες όπου είχαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις και την πρόκριση στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς.

Ο Τούρκος Νεκάτι Ερ ήταν ο …τυχερός του απογεύματος, καθώς στο δεύτερο και τελευταίο του άλμα στο τριπλούν πέτυχε 16,73 μ. (1,8) σε ένα από τα λίγα άλματα όπου έγιναν με κανονικό άνεμο. Ο αθλητής επέλεξε στη συνέχεια να αφήσει τον αγώνα του. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν δεύτερος με 16,71 μ. (3,00), ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 16,36 μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Νίκος Ανδρικόπουλος με 16,44 μ. (2,9) και μία θέση πίσω ακολούθησε ο Ανδρέας Πανταζής με 16,42 (2,3).

“Μετά την Ουέλβα που πήγα άσχημα δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να έρθω να αγωνιστώ. Αυτό που κρατάω σήμερα είναι ότι συγκέντρωσα πολύ καλή βαθμολογία και θα διώξω από το ράνκινγκ μου έναν κακό αγώνα. Είμαι καλά και πιστεύω πως μπορώ να πάω πιο μακριά. Το τέταρτο άλμα μου ήταν οριακά άκυρο και ήταν κοντά στα 17,00 μέτρα.”, είπε ο πρωταθλητής του τριπλούν Δημητρής Τσιάμης.

 

Το ενδιαφέρον στο αγώνισμα του μήκους των Ανδρών ήταν αρκετά μεγάλο με τους αθλητές να εκμεταλλεύονται τον ευνοϊκό άνεμο και να πετυχαίνουν μεγάλες προσπάθειες. Ο Αντώνης Στυλιανίδης πανηγύρισε όπως ήταν φυσιολογικό, την πρώτη του νίκη με επίδοση πάνω από τα 8,00 μ., αφού πέτυχε 8,02 (4,6) σε έναν αγώνα, όπου δεν είχε κανένα άλμα με κανονικό άνεμο.

ο Βασίλης Μαρτινάκης ήταν πέμπτος με 7,74 μ. (3,8) και ο Νίκος Σταματονικολός έκτος με 7,63 μέτρα.

Η Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς ήταν πρώτη στο μήκος των γυναικών με 6,89 μ. (3,4) και η Άλις Χόπκινς ήταν δεύτερη με 6,73 μ. (2,3). Η Μαρία Στεφανοπούλου ήταν τρίτη με 6,60 μ. (4,7), ωστόσο πέτυχε ατομικό ρεκόρ στην τέταρτη προσπάθεια, όπου προσγειώθηκε στα 6,37 μ. (1,9).

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έκανε καλό αγώνα στη σφαιροβολία Ανδρών, όπου είχε δύο βολές πάνω από τα 19,50 μ., την έκτη του και την τρίτη, που ήταν με 19.62 μέτρα. Ο Τάσος Λατιφλάρι ακολούθησε στον σημερινό αγώνα με 19.34 μ. στην έκτη του βολή. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Κώστα Γεννίκη με 17,76 μέτρα.

Ο Χρήστος Φραντζεστάκης δεν ήταν στην ημέρα που ήθελε κι έτσι έμεινε μόλις στην ένατη θέση με 65,73 μ., επίδοση μακριά από τις δυνατότητες του. Ο αθλητής έκανε δύο άκυρες βολές και στην τρίτη προσπάθησε να πετύχει τη βολή, που θα τον κράταγε στον αγώνα. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Βρετανός Τζέικ Νόρις με 76,24 μ., ενώ δεύτερος ήταν o Κώστας Ζάλτος με 73,14 μ., στον πρώτο του αγώνα του στην Ελλάδα. Ο αθλητής επέστρεψε από τις ΗΠΑ και πλέον προετοιμάζεται για έναν δύσκολο και απαιτητικό μήνα με στόχο τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Ο αθλητής είχε ακόμη προσπάθειες στα 72,63 μ., 72,48 μ., 71,70 μ. και ήταν άκυρος στην τρίτη και έκτη του βολή.

“Είναι ο πρώτος μου αγώνα στην Ελλάδα μετά την επιστροφή μου από τις ΗΠΑ. Είχα έναν τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα και γι΄ αυτό άργησα να ξεκινήσω τους αγώνες. Τώρα είμαι καλά και πιστεύω πως η χρονιά θα πάει ακόμη καλύτερα. Ο πρώτος μου στόχος στη χρονιά είναι το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, όπου στοχεύω όχι μόνο στη συμμετοχή, αλλά και σε μια καλή παρουσία. Οι στόχοι μου φέτος είναι υψηλοί και γι΄αυτό και έχω έρθει από τόσο νωρίς στην Ελλάδα”, είπε Ζάλτος, ο οποίος σχολίασε και το αγωνιστικό επίπεδο της σφυροβολίας στη χώρα μας. “Εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Όλοι είμαστε νέοι αθλητές και θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα κυριαρχεί στο αγώνισμα. Σίγουρα όλο αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια για να παρακολουθήσει το πρώτο μίτινγκ της χρονιάς και μαζί με τον πρόεδρο του ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, Στέλιο Παπαγερίδη, έδωσαν την έναρξη των αγώνων. “Ο παρουσία μου εδώ δεν είναι τυχαία. Ο ΣΕΓΑΣ είναι δίπλα και στηρίζει ενέργειες σαν το σημερινό Αλεξανδρινό μίτινγκ. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά”, είπε στη σύντομη ομιλία της η κ. Σακοράφα, η οποία στάθηκε και στις καλές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ γίνεται στη μνήμη του Γιώργου Πάντου και το διοργανώνει ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρεια.

Δείτε αποτελέσματα και πληροφορίες για τη διοργάνωση