6ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Άθλος του Lukasz Sagan με ρεκόρ διαδρομής

 Runbeat Team   8:27 22-11-2021  

6ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Άθλος του Lukasz Sagan με ρεκόρ διαδρομής


Εκεί που το μυαλό και η θέληση κυριαρχούν όλα είναι εφικτά. Απόδειξη ότι 36 δρομείς βρέθηκαν στην εκκίνηση του 6ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου με στόχο να τρέξουν από την Αθήνα στη Σπάρτη και να επιστρέψουν στην Αθήνα διανύοντας συνολικά 490 χιλιόμετρα!

 

Κάποιοι εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους, κάποιοι συνέχισαν και ακόμα συνεχίζουν με στόχο να φτάσουν στην Αρχαία Αγορά της Ερμού όπου είναι ο τερματισμός. Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Lukasz Sagan σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ διαδρομής! Ο Πολωνός υπερμαραθωνοδρόμος αποδείχτηκε πολύ καλά προετοιμασμένος, κατάφερε να νικήσει την κούραση και να φτάσει στον άθλο της κατάκτησης της 1ης θέσης τερματίζοντας μετά από 65 ώρες και 51 λεπτά! Πιο συγκεκριμένα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στις 23:51 χθες το βράδυ. Να υπενθυμίσουμε ότι οι δρομείς ξεκίνησαν τον αγώνα τους στις 6π.μ. την Παρασκευή!

Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν η Zsuzsanna Maraz και ο Peter Toldi, οι οποίοι διένυσαν μαζί όλη την απόσταση και πέρασαν μαζί και τη γραμμή του τερματισμού στη 1:52 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η προσπάθεια των υπολοίπων αθλητών συνεχίζεται έχοντας ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν. Στην 4η θέση ουσιαστικά βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Πολωνός Pawel Zuk και ακολουθούν ο Ελβετός Ville Niemenmaa, ο Βραζιλιάνος Rodrigo Greeman, ο Έλληνας Γιώργος Ζαχαριάδης κτλ.