6ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής οδού προ των πυλών

 Runbeat Team   14:36 20-10-2021  

6ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής οδού προ των πυλών


Ολοκληρώθηκαν χθες 19/10 οι εγγραφές στον «6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο» που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί 19 με 23 Νοεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, απόστασης 490 χιλιομέτρων.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) διοργανώνουν και φέτος τον μεγαλύτερο αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο φετινός αγώνας θα έχει και οικολογικό σκοπό καθώς οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν το μήνυμα της χρήσης των φυσικών πόρων του πλανήτη και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων για το περιβάλλον.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6π.μ. την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ενώ οι συμμετέχοντες δρομείς θα ακολουθήσουν όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσουν στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, θα ανέβουν το Αρτεμίσιο, θα κατέβουν στη Νεστάνη και θα περάσουν από Τεγέα, για να μπουν πλέον στο δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης.Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.

Παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω συσκευής από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί SOS. Πριν τον αγώνα θα ανακοινωθεί το link παρακολούθησης.