7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: Θετικό αποτύπωμα, παρά τις δυσκολίες

 Runbeat Team   21:25 01-12-2022  

7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: Θετικό αποτύπωμα, παρά τις δυσκολίες


Ο Άθλος του Αρχαίου Ημεροδρόμου, Φειδιππίδη, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα 490χλμ, αναβίωσε για έβδομη συνεχή φορά μέσα από την υπερπροσπάθεια 43 αθλητών 18 από τους οποίους τερμάτισαν τον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2022, μια Διοργάνωση με την υπογραφή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

Ο επίλογος του Αγώνα Υπεραπόστασης, του μεγαλύτερου επί ανοικτής οδού στον κόσμο, δόθηκε στον πεζόδρομο της Ερμού 148 τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 13:40 και εορτάστηκε την ίδια μέρα στην τελετή λήξης στο Σεράφειο, ευγενική παραχώρηση του Δήμου Αθηναίων.

 

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, οι αθλητές που συμμετείχαν, πολλοί φίλοι, εθελοντές κι εκλεκτοί προσκεκλημένοι τίμησαν, την Εκδήλωση. Ενδεικτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Αττικής, κ. Χάρης Ρώμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, κ. Δημόπουλος Γιώργος, οι οποίοι βράβευσαν την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο άνδρα, αντίστοιχα, ενώ παρέθεσαν σύντομη ομιλία προς τιμή των αθλητών και της Διοργάνωσης. Ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αρχηγού, κ. Σχίζας, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού Ε.Ο.Σ.Μ.Α.-Υ, και εκπρόσωπος του Συλλόγου ΕΥΚΛΗΣ, κ. Λέκκας Παύλος., καθώς και το μέλος του Δ,Σ, της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ) και προεδρος του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ SANTA ATHLETIC CLUB κ. Τσαγκάρης Βασίλης. Τέλος, τον ΣΔΥ Αθήνας εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Ραζέλος και ο κ. Νίκος Μπουνιαλέτος.

Η τελετή ξεκίνησε με μια πολύ σύντομη αναφορά στις στιγμές του Αγώνα με φωτογραφικό υλικό κι, ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές, με τιμητικά βραβεία, αθλητικά dry fit μπλουζάκια και κρασιά Νεμέας, ευγενική προσφορά των τοπικών παραγωγών.

Πρώτη γυναίκα που έκλεψε την παράσταση από την Ιταλία, η συγκλονιστική Francesca Ferraro με χρόνο 88:07:55.

Δεύτερη γυναίκα από την Ουρουγουάη, η Silvia Amodio σε 101:36:51.

Πρώτος άνδρας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και με νέο προσωπικό ρεκόρ και ρεκόρ Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου, ο Lukasz Sagan από την Πολωνία με χρόνο 65:22:14!

 

Δεύτερος άνδρας τερμάτισε ο Ούγγρος Toldi Peter, με χρόνο 68:36:01.

Τρίτος, ο Βραζιλιάνος Rodrigo Freeman με χρόνο 78:56:42.

Σχολιάστηκε πολύ θετικά η φετινή πρωτοβουλία του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα και του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, κ. Σταύρο Περγαντή για μια ωραία και οργανωμένη υποδοχή των αθλητών στο Άγαλμα του Λεωνίδα, με μετάλλιο και δάφνινο στεφάνι, δίνοντας, έτσι δύναμη για την επιστροφή τους προς την Αθήνα.

Στη συνέχεια, έγινε εκτενής αναφορά, έναν προς έναν, σ’ όλους του αθλητές που τερμάτισαν τον Αγώνα ή και που τον έζησαν για κάποια χιλιόμετρα, προσφέροντας τους την dry fit αθλητική μπλούζα και το κρασί από τη Νεμέα.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα πράγματα (drop bags) που είχαν αφήσει στους σταθμούς Κοινή διαπίστωση, ο Αγώνας, παρά τις δυσκολίες, ολοκληρώθηκε, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα, γεγονός που επιτρέπει τη μελλοντική ανοδική του πορεία..

Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στην επόμενη Διοργάνωση.