7ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Την Πέμπτη η συνέντευξη τύπου – Στις 23/11 η παράδοση υλικού

 Runbeat Team   18:36 01-11-2022  

7ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Την Πέμπτη η συνέντευξη τύπου – Στις 23/11 η παράδοση υλικού


Ο 7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος πλησιάζει, με τους διοργανωτές να γνωστοποιούν αρκετές σημαντικές πληροφορίες ενόψει της εκκίνησης του ιστορικού αγώνα.  Πιο συγκεκριμένα, η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στις 14:00 στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπαρτιατών ΔΩΡΙΕΩΝ 11 Τ.Κ. 23100 εκεί όπου θα γίνει μία αναλυτική ενημέρωση για την φετινή διοργάνωση.

Η εκκίνηση του Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 6:00 π.μ. από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 με πορεία προς τη Σπάρτη με τελικό τερματισμό το σημείο εκκίνησης έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 14:00 (διάρκεια 104 ώρες).

 

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θ’ ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στάδιο της Σπάρτης. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490χλμ).

Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν την μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε, να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

7ος Φειδιππίδειος Δρόμος: Την Πέμπτη η συνέντευξη τύπου – Στις 23/11 η παράδοση υλικού runbeat.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα. Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την Gps Events Tracking. Το σύστημα αυτό θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν πάνω τους οι αθλητές, θα έχει κουμπί S.O.S. για την ασφάλειά τους αλλά και τον έλεγχο από το προσωπικό της Διοργάνωσης.

Η τροφοδοσία θα είναι επαρκής με 110 σταθμούς, συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, αλμυρά και γλυκά, καθώς και 15 κεντρικούς σταθμούς (επτά μέχρι Σπάρτη και έξι στην επιστροφή προς Αθήνα), οι οποίοι θα παρέχουν, επιπλέον, στους αθλητές ζεστό φαγητό και με την ευγενική προσφορά των τοπικών παραγωγών των και εθελοντών - κατοίκων.

 

Άκρως, επιβεβλημένη, η υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.ΕΠΥ τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδες διασωστών, κατά μήκος της διαδρομής που θα συνδράμουν για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ θα υπάρχουν και δύο ιατροί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, τυχόν, περιστατικών υγείας.

Τότε θα γίνει η παράδοση του υλικού

Η ενημέρωση όλων των αθλητών - παράδοση υλικού θα πραγματοποιηθεί στις 23/11/2022 και 17:00 στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY (Αχιλλέως 4 Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο). ενώ η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις στις 28/11/022 στις 18:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144 Αθήνα).