Α. Μαρινάκου: Από την Αθήνα στη Νότια Αφρική

 Πάνος Κατσαρός   21:10 11-03-2024  

Α. Μαρινάκου: Από την Αθήνα στη Νότια Αφρική


Η Αναστασία Μαρινάκου πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αφού στην πρώτη της συμμετοχή κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ διαδρομής, και να πάρει τη νίκη με 1:16:52. Πλέον, η Ελληνίδα αθλήτρια στρέφει την προσοχή της στον ανοικτό στίβο.

 

Η συμμετοχή της στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας έγινε στο πλαίσιο της προπόνησής της, όπως τόνισε η ίδια μετά τη νίκη της, και όπως φαίνεται στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Το επόμενο βήμα της Αναστασίας Μαρινάκου βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική, όπου επιστρέφει μετά από λίγους μήνες (είχε βρεθεί εκεί ξανά στο τέλος του 2023) για να πραγματοποιήσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας της για τον ανοικτό. H Μαρινάκου θα ταξιδέψει για την χώρα της Αφρικής την Τρίτη (12/03), εκεί όπου θα παραμείνει για περίπου 40 ημέρες.

Στόχος της παραμένει μία γρήγορη κούρσα στα 5.000 μέτρα, ωστόσο υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Αυτή τη στιγμή, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού εστιάζει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, δύο διοργανώσεις που θέλει να δώσει το παρών.