Αδιανόητος Duplantis: Σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6.22μ.

 Runbeat Team   19:35 26-02-2023  

Αδιανόητος Duplantis: Σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 6.22μ.


Σε λίγο θα πάψει να αποτελεί είδηση! Ο Mondo Duplantis ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τον εαυτό του σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ καθώς ξεπέρασε τα 6.22 μέτρα στο All Star Perche, μια «ασημένια» συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Γαλλία.

 

Ο Σουηδός είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές κατά τη χειμερινή σεζόν να προσθέσει ένα ακόμη εκατοστό στο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν τα είχε καταφέρει ούτε στην Ουψάλα, ούτε στο Βερολίνο.

Στον τελευταίο του αγώνα στον κλειστό στίβο για φέτος, όμως, ο στόχος επετεύχθη. Στην τρίτη του προσπάθεια στα 6.22μ. είδε τον πήχη να στέκεται στη θέση του και πανηγύρισε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο πρώτος που συνεχάρη τον Duplantis ήταν ο πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, ο Renaud Lavillenie, ο οποίος διοργάνωνε και το All Star Perche.

Ο Duplantis μπήκε στον αγώνα στα 5.71μ., τα οποία πέρασε με την πρώτη, όπως και τα 5.81μ., αλλά και 5.91μ. με τη δεύτερη προσπάθειά του. Κέρδισε τον αγώνα όταν ξεπέρασε και τα 6.01 μέτρα και έκτοτε κυνήγησε το ρεκόρ. Οι δύο πρώτες προσπάθειες ήταν αποτυχημένες, όμως το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος.

Δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Kurtis Marschall με ατομικό ρεκόρ 5.91μ. και τρίτος ο Ολλανδός Menno Vloon επίσης με 5.91μ. Η Τσέχα Amalie Svabikova ήταν νικήτρια στις γυναίκες με άλμα στα 4.66μ.