Αγώνας δρόμου παιδιών με αφορμή την ημέρα κατά της βίας και κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών

 Runbeat Team   13:01 20-11-2021  

Αγώνας δρόμου παιδιών με αφορμή την ημέρα κατά της βίας και κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και της κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμο την επόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου για παιδιά δημοτικού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμούς, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, του Αθλητικού Σωματείου Πήγασος και του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης.

 

Ο αγώνας θα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και θα έχει τίτλο «Τέλος στη βία». Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 στο κέντρο του Ηρακλείου, και θα αφορά δύο διαφορετικές διαδρομές, για παιδιά των τάξεων της Α’, Β’ & Γ’ καιΔ’,Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού αντίστοιχα. Τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, θα περπατήσουν την διαδρομή με απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Στην συνέχεια τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου, με εκκίνηση και τερματισμό την Ενετική Λότζια. 

Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν μετάλλια, καθώς και θα υπάρξει βράβευση για τους νικητές του αγώνα δρόμου των μεγαλύτερων τάξεων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δώρο πακέτο συμμετοχής(σακίδιο, μπλουζάκι κτλ.).

Οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν το μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Ακόμη, την εκδήλωση στηρίζουν οι εξής: Τμήμα Τροχαία Ηρακλείου, Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, Σύνδεσμος Κριτών Ηρακλείου Κρήτης, Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, SuperMarket Χαλκιαδάκης , Ηρόδοτος Διαγνωστικό Κέντρο , RadioFamily.gr

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 18 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν ως την εξάντληση των δηλώσεων συμμετοχής που έχει οριστεί στις 300.

Εγγραφές θα συμπληρώνονται καθημερινά και ώρες 14:00-18:00, στο βόρειο τμήμα της Πλατείας Ελευθερίας, στο ξύλινο σπιτάκι του Συνδέσμου «Το Σπίτι Των Αγγέλων». Οι διοργανωτές τονίζουν ότι για την συμμετοχή ανηλίκων σε αγώνα, είναι απαραίτητη η έγγραφη συναίνεση του γονέα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 2810-242121 & 6974301011 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 17:00).

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.