Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

 Runbeat Team   13:20 21-05-2021  

Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να ακυρώσει τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί 8 με 11 Ιουλίου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Η Ομοσπονδία της Νορβηγίας είχε αλλεπάλληλες συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας της χώρας, όμως δεν κατάφερε να πάρει άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων λόγω των αυστηρών κανόνων εισόδου στη χώρα που ισχύουν για την πανδημία Covid-19. Έτσι, ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ότι αδυνατεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 που είχε προγραμματιστεί για 8 - 11 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Παρά την αναθεώρηση, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τη Νορβηγική κυβέρνηση, σχετικά με την πολιτική στα υγειονομικά πρωτόκολλα δε στάθηκε δυνατό να χορηγηθεί άδεια, ούτε ήταν δυνατόν να ληφθεί οριστική απάντηση για το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι κανονισμοί καραντίνας στη Νορβηγία. Έτσι υπό αυτές τις συνθήκες, η μόνη επιλογή ήταν να ακυρωθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στη Νορβηγία.

Τις επόμενες μέρες, η Ε.Α. θα διερευνήσει αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί άλλος οικοδεσπότης που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 σε ημερομηνία αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.