Αλέξανδρος-Στυλιανός Λεργιός: Έτοιμος να ζήσει το όνειρο της Παραολυμπιάδας

 Runbeat Team   12:36 20-08-2021  

Αλέξανδρος-Στυλιανός Λεργιός: Έτοιμος να ζήσει το όνειρο της Παραολυμπιάδας


Ανυπόμονος να ζήσει για πρώτη φορά τη μαγεία του Παραολυμπισμού είναι ο Αλέξανδρος-Στυλιανός Λεργιός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε τρία αγωνίσματα της κολύμβησης και συγκεκριμένα στα 100μ. ελεύθερο, στα 200μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα.

Όπως εξομολογήθηκε και στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, «είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που κατάφερα και εξασφάλισα την πρόκριση και συγχρόνως αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί τα κατάφερα μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς».

Για τον Αλέξανδρο-Στυλιανό Λεργιό ο στόχος στο Τόκιο είναι συγκεκριμένος καθώς όπως λέει, «κυνηγώ σίγουρα ένα τελικό στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο στα 100μ ελεύθερο. Και θα ήθελα στο μέλλον να καταφέρω κάτι ανάλογο και στα 50μ πεταλούδα».

Η κολύμβηση μπήκε από νωρίς στη ζωή του και τον κέρδισε καθώς δοκίμασε και άλλα αθλήματα. «Κολυμπώ από πάρα πολύ μικρή ηλικία, από 6 ετών. Έκανα και άλλα αθλήματα αλλά με κέρδισε η κολύμβηση για λόγους θεραπευτικούς.Όταν ήμουνα μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο, ταε κβο ντο και για λίγο πέρασα και από το τένις. Πολλά από αυτά τα έκανα συγχρόνως. Ταε κβο ντο και κολύμβηση τα έκανα μαζί», εξηγεί, ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι δε θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες λόγω της πανδημίας του covid19 τονίζει: «Προσωπικά δεν θα αγχωθώ που δε θα έχει κόσμο. Βέβαια είναι αλλιώς να έχει 20.000 κόσμο και να φωνάζουν το όνομα σου και αλλιώς είναι να μην έχει καθόλου κόσμο. Να είναι μόνο οι λιγοστοί επίσημοι και οι συναθλητές σου. Θα είναι ένα παγωμένο κολυμβητήριο».

 

Ο Λεργιός είναι ένα παιδί που δεν χάνει εύκολα τον στόχο του, παρά τις δυσκολίες που συναντά καθώς όπως λέει «όλοι συναντήσαμε πολλές δυσκολίες σαν αθλητές. Προσωπικά εγώ ανέβαινα στις επιδόσεις μου. Ήταν η χρονιά που θα πήγαινα στους αγώνες και ματαιώθηκαν. Παρ’ όλα αυτά δε σταμάτησα να κολυμπάω ούτε έχασα τον στόχο μου».