Αλλαγές στο Παγκόσμιο στίβου U20, οι ημερομηνίες των μεγαλύτερων διοργανώσεων του 2023

 Runbeat Team   10:22 01-12-2021  

Αλλαγές στο Παγκόσμιο στίβου U20, οι ημερομηνίες των μεγαλύτερων διοργανώσεων του 2023


«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για αρκετές διοργανώσεις στίβου που είναι προγραμματισμένες για το 2022 και 2023 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου μετά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου κλασικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30/11 στο Μονακό.

Από τις προγραμματισμένες διοργανώσεις, θα υπάρξει αλλαγή στις ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20 που είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί 2-7 Αυγούστου 2022 στο Καλί. Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξαχθεί τελικά 1-6/8/2022 καθώς η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή έχει ενημερώσει ότι αυτές οι ημερομηνίες ταιριάζουν καλύτερα στις τοπικές ανάγκες της Κολομβίας.

Από εκεί και πέρα, επικυρώθηκε η διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκυταλοδρομίας στο Guangzhou της Κίνας στις 13-14 Μαΐου 2023 μία διοργάνωση που θα αποτελέσει προάγγελο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που θα διεξαχθεί την ίδια χρονιά στη Βουδαπέστη.

 

Το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί και το1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τρεξίματος σε Δημόσιο Δρόμο, το οποίο θα κάνει… ντεμπούτο στη Ρίγα της Λετονίας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα ενταχθεί και το υπάρχον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και παγκόσμιο πρωτάθλημα 5χλμ.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες μαζικού αθλητισμού, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ερασιτέχνες δρομείς σε μία γιορτή του αθλητισμού και ιδιαίτερα του τρεξίματος.

Η 226η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου συνεχίζεται και σήμερα (1 Δεκεμβρίου) στο Μονακό, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των κορυφαίων στη Γκαλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Δέκα βραβεία θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. CET (GMT+1) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι τηςWorldAthletics στο YouTube και στη σελίδα του Facebook. Παρουσιάστριες της εκδήλωσης θα είναι η σπουδαία μαραθωνοδρόμος PaulaRadcliffe και η σταρ του μήκος JazminSawyers.