Άλλο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόψει για την Νικόλ Κυριακοπούλου

 Runbeat Team   13:02 22-06-2022  

Άλλο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόψει για την Νικόλ Κυριακοπούλου


Αντίστροφα μετρούν οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και ανδρών-γυναικών Κ23 που διεξάγεται το προσεχές σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στη συμπρωτεύουσα και έρχονται μνήμες από τις τεράστιες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ήταν νικήτρια στο επι κοντώ στη διοργάνωση του 2009. Η έμπειρη αθλήτρια θα είναι στο στάδιο όπου το 2009 ξεπέρασε τα 4,40 μ., ένα μόλις χρόνο από την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2008.

Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή έχει κάνει ήδη τρεις αγώνες, με τελευταίο αυτόν στους Βαλκανικούς Αγώνες της Ρουμανίας, όπου πέρασε τα 4,50 μ. και αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Το Βαλκανικό ήταν στην ουσία ο πρώτος αγώνας της σεζόν που έγινε με κανονικές συνθήκες. Στις δύο άλλες εμφανίσεις ταλαιπωρήθηκα από τον δυνατό αέρα, με αποτέλεσμα να μην σημειώσω τις επιδόσεις που θα ήθελα. Υπάρχει κούραση από το ταξίδι στη Ρουμανία, ωστόσο πιστεύω πως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είμαι σε καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει μια καλή εμφάνιση. Ελπίζω επίσης να έχουν προλάβει να έρθουν έγκαιρα τα κοντάρια μας, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Βελιγράδι», είπε η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως στη Θεσσαλονίκη, που έχει μεγάλο αθλητικό κοινό. Είμαι σίγουρη πως το σαββατοκύριακο οι φίλοι του στίβου θα έρθουν στο Καυτανζόγλειο και θα στηρίξουν την προσπάθεια μας».

Η Κυριακοπούλου ανήκει στην κατηγορία αθλητών και αθλητριών, που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο του Όρεγκον και φυσικά και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. «Η χρονιά είναι μεγάλη και πολύ απαιτητική. Οι στόχοι πάντα είναι να πηδάμε ψηλά και να διεκδικούμε καλές εμφανίσεις. Ωστόσο είναι ακόμη νωρίς να κάνω πρόβλεψη για το Παγκόσμιο του Όρεγκον. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας», είπε η αθλήτρια.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και ανδρών-γυναικών Κ23 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν 25-26 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.