Αναβαθμίστηκαν στην κατηγορία Silver του παγκόσμιου στίβου τα «Δρόμεια»

 Runbeat Team   11:23 06-03-2024  

Αναβαθμίστηκαν στην κατηγορία Silver του παγκόσμιου στίβου τα «Δρόμεια»


Ανάμεσα στο κορυφαία μίτινγκ των ταχυτήτων του κόσμου βρίσκεται από αυτή τη χρονιά το ελληνικό μίτινγκ «Δρόμεια» καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου το αναβάθμισε από τη κατηγορία «Bronze» στη «Silver». Πρόκειται για το μοναδικό «ασημένιο» μίτινγκ στην Ελλάδα με έξι αγωνίσματα ταχυτήτων και εφέτος θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 15 Μάϊου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» και αναμένεται να πάρουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τα «Δρόμεια» διεξάγονται ανελλιπώς από το 2018 μέχρι σήμερα και είναι μία από τις ελάχιστες διεθνείς διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα πρώτα χρόνια ήταν ένα διεθνές μίτινγκ ταχυτήτων και το 2022 μπήκε στην κατηγορία «Bronze». Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης ώθησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να την αναβαθμίσει σε «Silver».

 

«Η πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν εξαιρετικά τιμητική και για εμάς και, γενικότερα, για τον ελληνικό στίβο. Αυτή η αναβάθμιση αποτελεί το επιστέγασμα της δουλειάς που έκανε η Οργανωτική Επιτροπή, η διευθύντρια της διοργάνωσης Αριάδνη Δάδα, ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη διεξαγωγή, η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις και το αποτέλεσμα έφερε αυτή την αναβάθμιση», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου και τεχνικός διευθυντής στα «Δρόμεια» Χάρης Παπαδιάς.

Στα κουλουάρ του Δημοτικού Σταδίου Βάρης, στις 15 Μαϊου, θα βρεθούν κάποιοι από τους καλύτερους δρομείς καθώς η διοργάνωση είναι από τους τελευταίους αγώνες που δίνουν πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ενώ οι διακριθέντες θα συλλέξουν σημαντικούς βαθμούς και για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.