Ανακαινίζονται τα στάδια της Ελλάδας

 Runbeat Team   19:42 28-06-2021  

Ανακαινίζονται τα στάδια της Ελλάδας


Με τις αθλητικές διοργανώσεις του στίβου να βρίσκονται στα φόρτε τους και τη διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων μικρών κατηγοριών να είναι προ των πυλών, αποτελεί μεγάλο προσόν το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις ανακαινίζονται και δίνονται προς χρήση.

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα στα Στάδια που έχουν ανακαινιστεί και θα φιλοξενήσουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα τις προσεχείς ημέρες. Η αρχή γίνεται από το Στάδιο της Ελευθερούπολης, το οποίο φιλοξενεί από χθες τον πρώτο όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16. Το Στάδιο πληρεί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, αλλά και προπονητικές συγκεντρώσεις της εθνικής ομάδας και θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τα επόμενα χρόνια. Χθες, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πρωταθλήματος, έγιναν τα εγκαίνια της εγκατάστασης, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

 

Άλλο ένα ανακαινισμένο και πανέμορφο στάδιο, το Καυταντζόγλειο, θα ανοίξει τις πύλες του τις επόμενες ημέρες για να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Ένα στάδιο, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν 100άδες σπουδαίες διοργανώσεις και που φέτος, μετά τα δέκα στείρα αγωνιστικά χρόνια, είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του και να υποδεχθεί αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη τη χώρα.

Το τελευταίο ηλικιακά πρωτάθλημα θα γίνει στις 10-11 Ιουλίου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο ήταν αναξιοποίητο από το 2004 κι έπειτα. Οι ενέργειες της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ το 2018 είχαν ως αποτέλεσμα τον εξοπλισμό της εγκατάστασης κι έτσι το 2019 έγινε η πρώτη διοργάνωση στίβου, η συνάντηση Ελλάδας/Κύπρου. Φέτος ο Βόλος θα έχει την τιμητική του, αφού θα διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 σε μια γιορτή για την κατηγορία.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες εγκαταστάσεις βελτιώνουν τις υποδομές τους και μπορούν να φιλοξενούν τόσο τις προπονήσεις όσο και τους αγώνες των αθλητών και αθλητριών.