Ανακοίνωση του ΣΕΠΚ για τα στάδια που στάζουν

 Runbeat Team   13:03 31-01-2023  

Ανακοίνωση του ΣΕΠΚ για τα στάδια που στάζουν


Ανακοίνωση εξέδωσε ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι συνθήκες στα κλειστά προπονητήρια της Ελλάδας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και δε φαίνεται στον ορίζοντα κάποια κίνηση της πολιτείας να αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Παρακολουθούμε όλο αυτό τον καιρό τις «μάχες» που γίνονται σε επίπεδο αποφάσεων της ΓΓΑ… και δηλώσεων για το πόσο νοιάζονται για το καλό του Αθλητισμού – και ξεχνούν να κάνουν τα αυτονόητα. Πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθεί ένας χώρος που προσπαθούν να κάνουν την προετοιμασία τους οι Ολυμπιονίκες μας;

Το ΟΑΚΑ στάζει, φωτογραφίες που όλοι με απογοήτευση και προβληματισμό είδαμε σε διάφορες αναρτήσεις και άρθρα, δείχνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθημερινά οι προπονητές Κλασικού Αθλητισμού, στα όσα διαθέσιμα προπονητήρια, χωρίς θέρμανση και με νερά να τρέχουν από παντού όταν βρέχει.

Προπονητήρια που πολλά δεν έχουν συντηρηθεί ουσιαστικά ποτέ! Όσο για τις μοναδικές εγκαταστάσεις που μπορούν να γίνουν και κανονικοί αγώνες, το ΣΕΦ έχει καταντήσει να διατίθεται σχεδόν χαριστικά τρεις μέρες το χρόνο και η Παιανία έχει γίνει ανέκδοτο. Και έχουμε τις τελευταίες ημέρες και την επίσπευση εξόδου των αθλητών-τριων από τους ξενώνες στον Αγ. Κοσμά, εκεί όπου γενικότερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υπ’ ατμόν και αβέβαιο αν θα υπάρξει κάτι νέο εκεί.

Μέσα από αυτές τις συνθήκες… έρχονται τα μετάλλια!! Κατά τα αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εκπρόσωπος μας Γιώργος Πομασκι -με τις τεράστιες επιτυχίες κι αφοσίωση στο άθλημά μας- στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ.

Για όλα τα παραπάνω ο ΣΕΠΚΑ εκφράζει την ανησυχία του και διαμαρτύρεται”.