Αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Nageotte και Morris στη Νέα Υόρκη αρχές του 2023

 Runbeat Team   12:11 16-11-2022  

Αναμένεται μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Nageotte και Morris στη Νέα Υόρκη αρχές του 2023


Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς όμως ήδη οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες σκέφτονται τη νέα αγωνιστική σεζόν. Μία από τις πιο δυνατές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο ξεκίνημα του 2023 και συγκεκριμένα στις 11/2/2023 είναι η «χρυσή» συνάντηση της World Athletics Indoor Tour 2023, στο The Armory της Νέας Υόρκης.

Εκεί θα συναντηθούν δύο κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο Katie Nageotte και η σπουδαία Sandi Morris.

 

Ο Nageotte κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Όρεγκον με άλμα στα 4,85 μέτρα, ενώ δεύτερη ήταν η Morris με το ίδιο ύψος, αλλά χειρότερες προσπάθειες.

Η Morris από την πλευρά της έχει στη συλλογή της τρία ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και ήταν δευτεραθλήτρια στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Κατέκτησε το πρώτο της παγκόσμιο χρυσό τίτλο στον κλειστό στίβο στο Μπέρμιγχαμ το 2018 και διατήρησε αυτόν τον τίτλο στο Βελιγράδι φέτος τερματίζοντας μπροστά από τη Nageotte.

Με PB εξωτερικού χώρου 5,00 μέτρα και καλύτερο εσωτερικό 4,95 μέτρα, η Morris βρίσκεται στην τρίτη θέση και στις δύο παγκόσμιες λίστες όλων των εποχών, ενώ η Nageotte είναι τέταρτη στη λίστα εξωτερικού χώρου με 4,95 μέτρα και πέμπτη στη λίστα εσωτερικού χώρου με 4,94 μέτρα.

Οι Αγώνες του Millrose είναι οι τέταρτοι από τους επτά που βρίσκονται στη χρυσή σειρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η σεζόν ξεκινά στην Καρλσρούη της Γερμανίας στις 27 Ιανουαρίου πριν κάνει στάσεις σε Βοστώνη, Τορούν, Νέα Υόρκη, Λίεβιν, Μαδρίτη και Μπέρμιγχαμ.

Το ημερολόγιο των «χρυσών» World Athletics Indoor Tour 2023

27 Ιανουαρίου – Init Indoor Meeting, Καρλσρούη, Γερμανία

4 Φεβρουαρίου – New Balance Grand Prix εσωτερικού χώρου, Βοστώνη, ΗΠΑ

8 Φεβρουαρίου – ORLEN Κύπελλο Copernicus, Τορούν, Πολωνία

11 Φεβρουαρίου - Millrose Games, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

14 Φεβρουαρίου - Συνάντηση Hauts-de-France Pas-de-Calais, Lievin, Γαλλία

22 Φεβρουαρίου - Παγκόσμιος Γύρος κλειστού στίβου Μαδρίτη, Μαδρίτη, Ισπανία

25 Φεβρουαρίου - Τελικός Παγκόσμιος Γύρος κλειστού χώρου του Μπέρμιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο