Ανάμικτα τα συναισθήματα του Μανώλη Στεφανουδάκη επιστρέφοντας από τα Εμιράτα

 Runbeat Team   15:54 02-03-2023  

Ανάμικτα τα συναισθήματα του Μανώλη Στεφανουδάκη επιστρέφοντας από τα Εμιράτα


Ικανοποιημένος από την αγωνιστική του παρουσία στα Εμιράτα επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μανώλης Στεφανουδάκης, αλλά παράλληλα και φανερά στεναχωρημένος για το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στο 14 th Fazza International Para Athletics Championships –Dubai 2023 World Para Athletics Grand Prix και στο Sharjah International Open Para Athletics Meeting 2023, όπου είχε μία πολύ καλή παρουσία με απολογισμό δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Ο Κρητικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε την παρουσία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και επιστρέφει στην Κρήτη όπου και θα συνεχίσει στην προετοιμασία του ενόψει των θερινών αγωνιστικών εκδηλώσεων.

 

Κάνοντας τον απολογισμό του λίγο πριν αναχωρήσει από τα Εμιράτα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης τόνισε: «Μια σειρά αγώνων προετοιμασίας έφτασε στο τέλος της. Τρεις φορές στο βάθρο με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο. Η ελληνική σημαία και αυτή τη φορά κυμάτισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια φορά καταφέραμε και τιμήσαμε την χώρα μας. Η προετοιμασία συνεχίζεται για τον μεγάλος στόχο της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι τον ερχόμενο Ιούλιο, και θέλει πολλή και σκληρή δουλειά ακόμα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, την οικογένεια μου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό μας και μας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά στο δύσκολο και μεγάλο ταξίδι του πρωταθλητισμού, που πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την δύναμη να πετύχουμε τόσες πολλές διακρίσεις.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη μαύρη μέρα που ξημέρωσε στην Ελλάδα μας. Δυστυχώς η χώρα μας θρηνεί δεκάδες θύματα από την σφοδρή σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη. Η καρδιά όλων των Ελλήνων πονάει. Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα και στις οικογένειες αυτού του τροχαίου. Καλό Παράδεισο να έχουν αυτές οι ψυχές και κουράγιο στις οικογένειες τους»...