Αναστασία Μαρινάκου: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

 Runbeat Team   14:42 20-05-2024  

Αναστασία Μαρινάκου: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»


Η Αναστασία Μαρινάκου είχε θέσει ως στόχο φέτος να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης στα 5.000μ. Οι επιδόσεις που κυνηγούσε, ωστόσο, στη συγκεκριμένη απόσταση δεν ερχόταν κι έτσι χθες αποφάσισε στο Λονδίνο να ρισκάρει και να πάρει μέρος στα 10.000μ.

 

Ένα ρίσκο που τη δικαίωσε και της χάρισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, ενώ έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Μιλώντας γι’ αυτή την επιτυχία της στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, η Αναστασία Μαρινάκου τόνισε: «Τα περιθώρια στένευαν. Είχα πει θα τα δώσω όλα για όλα και το πήρα απόφαση να μπω στα 10.000 μ. Από τη στιγμή που δεν είχα ράνκινγκ ήταν ρίσκο να κυνηγήσω το 5άρι. Έτσι αποφάσισα να μπω στο 10άρι», είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, που έκανε το πρώτο της 10άρι εντός στίβου.

«Η επίδοση του Λονδίνου έχει περιθώρια βελτίωσης. Τώρα θα επικεντρωθώ στην προπόνηση και θα πάω απευθείας στο Ευρωπαϊκό εκεί όπου θέλω να είμαι καλά. Είναι μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσω κάτι καλό, καθώς πάμε απευθείας τελικό. Ανάλογα με το πως θα πάει το 10αρι θα κυνηγήσω τη συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα 10.000 μ. είναι ένα αγώνισμα, όπου θέλει εμπειρία στη διαχείριση της κούρσας. Έκανα ντεμπούτο στο 32.36, ήταν πρώτος αγώνας χωρίς εμπειρία. Τώρα έχω μπροστά μου το χρόνο να φτιάξω το πλάνο του αγώνα μου. Θα υπάρξουν αλλαγές ρυθμούς, θα γίνει μάχη. Όλα αυτά θέλω να τα δουλέψω στην προπόνηση το επόμενο διάστημα. Γενικά τα 10.000 μ. είναι ένα αγώνισμα που θέλει πάρα πολύ καθαρό μυαλό και να είσαι συγκεντρωμένος. Θα είμαι συγκεντρωμένη και θα κάνω υπομονή».

Η Μαρινάκου με το 32.36.78 έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών πίσω από τις Αλεξία Πάππας (31.36.16) και Χρυσοστομία Ιακώβου (32.18.62).