Ανερχόμενα αστέρια η Adriana Vilagos και ο Erriyon Knighton

 Runbeat Team   10:33 06-12-2022  

Ανερχόμενα αστέρια η Adriana Vilagos και ο Erriyon Knighton


Πολλοί ήταν οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως τον τίτλο του Rising Stars κέρδισαν στα χθεσινά βραβεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η Σέρβα ακοντίστρια Adriana Vilagos και ο Αμερικανός σπρίντερ Erriyon Knighton.

 

Η Vilagos υπερασπίστηκε με επιτυχία τον παγκόσμιο τίτλο της στον ακοντισμό στην κατηγορία U20 σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πρωταθλήματος με βολή στα 63.52μ. Παράλληλα κατέρριψε το ευρωπαϊκό ρεκόρ U20. Τρεις μήνες αργότερα κατάφερε να διακριθεί και σε επίπεδο ενηλίκων καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, εκεί όπου η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αναφερόμενη στη φετινή σεζόν η Adriana Vilagos τόνισε: «Η υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου μου στην κατηγορία U20 ήταν ο κύριος στόχος μου, αλλά η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Ήταν μια καλή χρονιά και αυτό το βραβείο το επισημοποιεί».

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Knighton αναδείχτηκε ανερχόμενο αστέρι. Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του (19.49) τον περασμένο Απρίλιο. Ακολούθησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον και στη συνέχεια πέτυχε νίκες στο Continental Tour και στο Diamond League.

 «Το να κερδίζω αυτό το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημαίνει ότι το ταλέντο μου αναγνωρίζεται. Έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχω και είμαι πολύ ευγνώμων», δήλωσε ο Knighton.