Ανοίγει τμηματικά από σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο

 Runbeat Team   8:15 06-02-2024  

Ανοίγει τμηματικά από σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο


Προς χρήση δίνεται από σήμερα ένα κομμάτι του Παγκρητίου Σταδίου, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση των αρμόδιων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από το κεντρικό γήπεδο και την ανατολική εξωτερική πλευρά του Σταδίου, οι υπόλοιποι χώροι θα δοθούν προς χρήση από σήμερα. Μόνο το κολυμβητήριο και το γυμναστήριο θα ανοίξουν αύριο Τετάρτη 7/2. Η είσοδος σε όλους τους χώρους θα γίνεται από τη δυτική πλευρά του Παγκρητίου Σταδίου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη γνωμάτευση, θα πρέπει να αφαιρεθούν συνολικά περίπου 1.500 τ.μ. από το στέγαστρο της ανατολικής πλευράς του Σταδίου, να σφραγιστεί το υπόλοιπο και να αντικατασταθεί όλη η μεμβράνη, εκτάσεως περίπου 6.000 τ.μ.. Η διαδικασία της αποξήλωσης θα διαρκέσει 15 ημέρες - εκτός απροόπτου - και τότε θα μπορεί να αδειοδοτηθεί ξανά η χρήση του Σταδίου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά, πως θα λειτουργεί από σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο:

 «Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο, όσο αφορά στη λειτουργία του σταδίου παράλληλα με τις τεχνικές παρεμβάσεις στο ανατολικό στέγαστρο και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Α) Από την Τρίτη 6/2/2024, θα λειτουργήσουν κανονικά το βοηθητικό γήπεδο, οι χώροι πάλης (θύρα 15), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (θύρα 17), αίθουσα taekwondo (θύρα 13), αίθουσα σκοποβολής (θύρα 19), αίθουσα πρώτου ορόφου (θύρα 19), επιτραπέζιας αντισφαίρισης (θύρα 2), χώροι θύρας 1, αίθουσα πυγμαχίας (θύρα 3), αίθουσα ενόργανης γυμναστικής (θύρα 5), αίθουσα ξιφασκίας (θύρα 6), αίθουσα άρσης βαρών (θύρα 8), αίθουσα κλειστού στίβου (θύρες 5-8).

Β) Από την Τετάρτη 7/2/2024 θα λειτουργήσουν το δημοτικό κολυμβητήριο (θύρα 12) και το δημοτικό γυμναστήριο (θύρα 9).

Η πρόσβαση των χρηστών και η στάθμευση των αυτοκινήτων θα γίνεται από τη δυτική πύλη του σταδίου με κατεύθυνση ως εξής:

-Για το βοηθητικό γήπεδο προς το δυτικό χώρο στάθμευσης του σταδίου και στάθμευση στο δυτ8ικό χώρο στάθμευσης (δίπλα από το βοηθητικό γήπεδο και είσοδο από την πόρτα που βρίσκεται εκεί).

-Για τις θύρες 12, 13, 14, 15, 16, 17 στο νότιο τμήμα του σταδίου και στάθμευση έναντι των θυρών 15, 16, 17, 18.

-Για τις θύρες 19, 20, 1 στο περιβάλλοντα χώρο δυτικά του σταδίου και στάθμευση έναντι των θυρών 18, 19, 20, 1.

-Για τις θύρες 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 στο περιβάλλοντα χώρο δυτικά του σταδίου και στάθμευση έναντι των θυρών 2, 3 και στο βορινό τμήμα του σταδίου (κυκλική πορεία).

Επισημαίνεται ότι ο ανατολικός χώρος στάθμευσης, το ανατολικό στέγαστρο, ο περιβάλλοντας χώρος των θυρών 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, το κεντρικό γήπεδο και το πρώτο επίπεδο των θυρών 6, 7,8, θα είναι απομονωμένα και δε θα επιτρέπεται σε αυτή η πρόσβαση διότι θα γίνονται εργασίες στο στέγαστρο.

Παρακαλούμε κατά την πρόσβασή σας στο στάδιο να ακολουθείτε τις οδηγίες του προσωπικού σταδίου και να ακολουθείτε τις σημάνσεις που θα έχουν τοποθετηθεί στο χώρο».