Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Θέτω υψηλούς στόχους, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου»

 Runbeat Team   14:14 07-05-2022  

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Θέτω υψηλούς στόχους, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου»


Η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ξεχωρίζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην, που διεξάγεται αύριο Κυριακή (8/5) στην Πάτρα.

Η 8η oλυμπιονίκης του Τόκιο στα 20χλμ. βάδην θα βρεθεί σε θέση εκκίνησης στο κορυφαίο εγχώριο γεγονός της απόστασης με στόχο να προσθέσει στο ενεργητικό της μία ακόμη νίκη. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου που πρόσφατα κατέκτησε την 6η θέση στα 20χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων του Μουσκάτ και φυσικά το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση στο ομαδικό.

 

Η έμπειρη πρωταθλήτρια συνεχίζει να θέτει ψηλά τον πήχη, ενώ στις δηλώσεις της στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Σίγουρα όταν βρίσκεσαι σε τόσο ψηλές θέσεις σε αυτές τις διοργανώσεις θέτεις σταθερά υψηλότερους στόχους. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου», ενώ αναφερόμενη στον αυριανό αγώνα τόνισε: «Είμαι σε καλή κατάσταση και παρά το ότι διανύω βασικό κύκλο προπόνησης θα μπορούσα αυτή την εποχή να κυνηγήσω μια γρήγορη κούρσα. Παρόλα αυτά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πως θα είμαι την ημέρα του αγώνα, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες. Μαζί με τον προπονητή μου θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε το ρυθμό του αγώνα». Η Ντρισμπιώτη παρά το γεγονός ότι είχε πρόταση να συμμετάσχει στις 16 Μαΐου σε διεθνή αγώνα στην Ισπανία επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα για το πρωτάθλημα. «Παρότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα αγώνα στο εξωτερικό κόντρα σε δυνατά ονόματα του αγωνίσματος, είπαμε να στηρίξουμε το Εθνικό Πρωτάθλημα της χώρα μας και φυσικά τους συλλόγους μας που μας στηρίζουν», κατέληξε η αθλήτρια που με τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο θα κλείσει τον κύκλο αγώνων πριν από το Παγκόσμιο.

Η Ντρισμπιώτη έχει την ικανότατα διάκρισης στις κορυφαίες διοργανώσεις τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 35χλμ. βάδην. Το επόμενο διάστημα ο προπονητής της θα κληθεί να καταλήξει στο αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει η αθλήτρια στο Παγκόσμιο και αντίστοιχα εκείνο στο οποίο θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας θα συμμετάσχει ακόμη η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας), η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) και η Έφη Κουρκουτσάκη.

Στους άνδρες δίχως αμφιβολία το κορυφαίο όνομα στο αγώνισμα είναι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου). Ο κορυφαίος Έλληνας στο αγώνισμα βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού, αφού βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης τόσο για το Παγκόσμιο όσο και για το Ευρωπαϊκό μέσα από το σύστημα ράνκινγκ. Θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην θα πάρει ακόμη ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΟ Ολυμπίας) και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ). Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει και το φεστιβάλ βάδην της Πάτρας.

Η εκκίνηση στα 20χλμ. βάδην θα δοθεί στις 09.00.