Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια 2023»

 Runbeat Team   10:24 01-06-2023  

Αντίστροφη μέτρηση για το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια 2023»


Το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια 2023» είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο (03/06) στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής». Η διοργάνωση θα γίνει με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 15 χώρες, πέντε εθνικών ομάδων, ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.





Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 19.00, με την είσοδο ελεύθερη για τους φίλους του αθλητισμού. Η διοργάνωση θα αποτελέσει μία σπουδαία ευκαιρία ώστε οι συμμετέχοντες να διεκδικήσουν όρια συμμετοχής για το προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανάμεσα στα «αστέρια» του παγκόσμιου στίβου που θα αγωνιστούν ξεχωρίζουν ο Κριστόφ Λεμέτρ («χάλκινος» ολυμπιονίκης το 2012 στα 4Χ100 και το 2016 στα 200 μ., δύο μετάλλια σε παγκόσμια και εννέα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), ο Ρίτσαρντ Κίλτι (πρωταθλητής κόσμου στα 60 μ. και πρωταθλητής Ευρώπης στα 4Χ100) και η Αντρέα Μίκλος (3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2016 με την ομάδα 4Χ400 της Ρουμανίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες και 3η στους -23 ετών στα 400 μ.).

«Ως δήμος στηρίζουμε τον αθλητισμό. Όταν επενδύεις σε τομείς όπως ο αθλητισμός είναι σα να επενδύεις στο μέλλον. Τα «Δρόμεια» κάθε χρόνο γίνονται και καλύτερα και έχουμε ως στόχο να τα ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά», τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τα «Δρόμεια 2023» αποτελούν μία συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. «Το διεθνές μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» αυτή τη χρονιά πρωτοπορεί και στο πρόγραμμά του θα εντάξει μία κούρσα για ΑμεΑ. Θα πάρει μέρος και ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας, ο οποίος θα επιχειρήσει να πετύχει μπροστά στο ελληνικό κοινό μία σπουδαία επίδοση», δήλωσε η διευθύντρια των αγώνων Αριάδνη Δάδα.    

 

«Οι κούρσες σε όλα τα αγωνίσματα θα είναι δυνατές. Οι σπουδαίοι ξένοι αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να συμπαρασύρουν και τους Έλληνες για καλές επιδόσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την παροχή αθλητικού εξοπλισμού», τόνισε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού προγράμματος Χάρης Παπαδιάς.

Για την αναγκαιότητα να διεξάγονται στην Ελλάδα αγώνες σε αυτό το επίπεδο μίλησε η πρωταθλήτρια Ελλάδος Ραφαέλα Σπανουδάκη: «Αυτές οι διοργανώσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι. Ανυπομονώ να βρεθώ το Σάββατο στο στάδιο και να προσπαθήσω να βελτιώσω τους χρόνους μου».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αθηνών Μπάμπης Γεωργακόπουλος και η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας «Ipirotissa» Ντίνα Αντωνιάδου, η οποία είναι εκ των υποστηρικτών του αγώνα. 

Στην εφετινή διοργάνωση, το Εργαστήριο Εθελοντισμού στον Αθλητισμό και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μετρήσουν το αποτύπωμα του αγώνα. Υπεύθυνη συντονισμού θα είναι η υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ραφαηλία Νικολέττα Καλλιούπη.   

Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour».