Αντώνης Μέρλος: «Στόχος να σταθεροποιηθώ στα 2.24μ. και να συμμετάσχω σε μεγάλες διοργανώνεις»

 Runbeat Team   13:24 05-01-2024  

Αντώνης Μέρλος: «Στόχος να σταθεροποιηθώ στα 2.24μ. και να συμμετάσχω σε μεγάλες διοργανώνεις»


Το 2023 έκλεισε ιδανικά για τον Αντώνη Μέρλο καθώς στον τελευταίο αγώνα της περιόδου πέρασε τα 2.24μ. στο ύψος και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ. Έχοντας ως παρακαταθήκη αυτή του την επιτυχία μπαίνει στο 2024 θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Ο 25χρονος άλτης μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τους φετινούς στόχους του, αλλά και για την επιθυμία του να αγωνιστεί σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Όπως επισήμανε αρχικά: «Το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 2.24 μέτρα. Με αυτά τα άλματα θα είμαι σε θέση να βρεθώ όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό, το οποίο θεωρώ ρεαλιστικό στόχο, αλλά και στους Ολυμπιακούς.

 

Πιστεύω πως με τρεις καλούς αγώνες μπορώ να κλείσω θέση στη διοργάνωση του Παρισιού», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Η προπόνηση πάει καλά και θα ξεκινήσω από την επόμενη κιόλας εβδομάδα τους αγώνες μου, προκειμένου να προσαρμοστώ σε αγωνιστικά δεδομένα. Κάνω άλματα στο υπόγειο του ΠΑΛΕ, όπου υπάρχουν κολώνες στο σημείο που είναι τοποθετημένο του στρώμα, με αποτέλεσμα να έχω επαφή με τον πήχη στα τελευταία μου βήματα. Σε κάθε περίπτωση αυτό έχει ως συνέχεια να χρειάζομαι λίγο παραπάνω χρόνο προσαρμογής στην έναρξη των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξος για την παρουσία μου στη χειμερινή περίοδο».

Ο Μέρλος θα “ανοίξει” τη χρονιά στο Φεστιβάλ αλμάτων “Βαγγέλης Κουρκουτίδης”, που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Στις 21 Ιανουαρίου θα πάρει μέρος σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο και στις 3 Φεβρουαρίου σε αγώνα στη Σουηδία. Ο αθλητής θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (17-18/2), στο μίτινγκ των Βρυξελλών στις 10 Φεβρουαρίου.