Απίστευτος Τεντόγλου στην Καλλιθέα με άλμα στα 8.60μ.

 Runbeat Team   19:40 26-05-2021  

Απίστευτος Τεντόγλου στην Καλλιθέα με άλμα στα 8.60μ.


Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στα άλματα ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης ήταν εντυπωσιακός στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, το οποίο διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Καλλιθέας στο στάδιο "Γρηγόρης Λαμπράκης".

Είχε άλμα 8,60 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του στο μήκος, βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 8,38 μ. από τον Μάρτιο του 2019 και έδειξε πως είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους άλτες του πλανήτη, στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και μετά τη δεύτερη προσπάθεια σταμάτησε τον αγώνα του. "Το άλμα βγήκε πολύ χαλαρά. Δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα πολλά άλματα, αφού δουλεύουμε κυρίως στην ταχύτητα, μέσα από την οποία καταφέρνω και βελτιώνω την απόδοση μου. Πιστεύω πως ένα μεγαλύτερο άλμα, ακόμη και καλύτερο από το πανελλήνιο ρεκόρ, μπορεί να έρθει σύντομα, γιατί όχι και στην Κυριακή στα Χανιά", είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: "Οταν σηκώθηκα από το σκάμμα σκέφτηκα πως η επίδοση μου ήταν περίπου στο 8,30 μ. με 8,40 μέτρα. Η σημερινή εμφάνιση, μου δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια".

Ο Τεντόγλου δίχως αμφιβολία είναι ένας από τους πιο εξελίξιμου άλτες του μήκους στον κόσμο και ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος, που θα μπορέσει να παίξει ρόλο στην υπόθεση μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αθλητής με τη σημερινή του επίδοση έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών πίσω από τον Ρόμπερτ Εμιγιάν (8,86 μ.), που ήταν παρών στο σημερινό αγώνα και τον Λούη Τσάτουμα, που έχει 8,66 μ., ενώ ο 16ος όλων των εποχών παγκοσμίως.

Πέρασε τα 5.70μ. ο Καραλής

Ανεβαίνει αγωνιστικά και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος στο ίδιο μίτινγκ κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.70μ. στο επί κοντώ βελτιώνοντας το φετινό του 5,56 μέτρα. Παράλληλα ο 21χρονος αθλητής έδειξε να βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του ανοιχτού, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,25 μ., 5,40 μ., 5,60 μ. και με τη δεύτερη τα 5,70 μ., ενώ έπειτα απέτυχε στα 5,81 μ., στην προσπάθεια του να πιάσει το ολυμπιακό όριο. Ο Καραλής έδειξε πως έχει ξεπεράσει στο απόλυτο το πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο, τον οποίο τον κράτησε πίσω για περισσότερο από δύο μήνες. "Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, καθώς είχε πολύ ζέστη. Παρόλα αυτά σήμερα πέτυχε πολύ καλή επίδοση και έδειξα να βρίσκω τον ρυθμό μου. Οι προσπάθεια στα 5,81 μ. είχαμε τεχνικά λάθη, παρόλα αυτά νομίζω σύντομα πως θα είμαι σε θέση να προσεγγίσω αυτά τα ύψη. Ένιωθα καλά και έτοιμος να επιστρέψω σε μεγάλα άλματα", είπε ο Καραλής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Πέτρος Χατζίου με 5,55 μ. επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό του ρεκόρ. Ο Αντώνης Σάντας ήταν τρίτος στο σημερινό αγώνα με άλμα στα 5,25 μ. επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό, αφού είχε 5,21 μέτρα.

Φοβερή η Σπάνοβιτς

Το κορυφαίο όνομα της διοργάνωσης δεν ήταν άλλο από την σπουδαία άλτρια του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς, που επέστρεψε στο στάδιο της Καλλιθέας επικρατώντας όπως αναμενόταν στο μήκος με 6,82 μ.(1,0). Η αθλήτρια από τη Σερβία είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,74 μ., 6,71 μ. και 6,59 μ. κι έδειξε να ξεπερνάει τον τραυματισμό του χειμώνα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κύπρια Νεκταρία Παναγή με 6,43 μ. (1,1) και την τρίτη η Σούου Ρουγκί (Γαλλία) με 6,32 μέτρα. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Βασιλική Χαϊτίδου που ήταν πέμπτη με 6,24 μ. (-0,5) και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν.

Φετινό ρεκόρ στο ύψος ο Μπανιώτης

Την προσπάθεια του να κυνηγήσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ξεκινήσει ο Κώστας Μπανιώτης, που σήμερα ξεπέρασε τα 2,20 μ. και βελτίωσε το 2,15 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 2,24 μ., ύψος που φαίνεται πως θα υπερβεί άμεσα. "Είμαι καλά και νομίζω πως σύντομα θα μπορούσα να πάω υψηλότερα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο της Πάτρας", είπε ο Μπανιώτης. Νικητής στο ύψος ήταν ο Φαμπιάν Ντελρίντ με 2,24 μ., ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Φετινό ρεκόρ σημείωσε και ο Αντώνης Μέρλος, που πέρασε πάνω από τα 2,15 μ., ωστόσο ο ίδιος νιώθει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες. Ο αθλητής θα κυνηγήσει τη συμμετοχή (2,16 μ. όριο), αλλά και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.