Από την Καλιφόρνια ξεκινά τον ανοικτό στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη

 Runbeat Team   12:03 19-04-2021  

Από την Καλιφόρνια ξεκινά τον ανοικτό στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη


Το προσεχές Σάββατο 24/4 θα κάνει ντεμπούτο στον ανοικτό στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ευελπιστεί σε μία νέα διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο μίτινγκ που θα διεξαχθεί στο προπονητικό κέντρο Τσούλα Βίστα στην Καλιφόρνια. Ουσιαστικά θα είναι ο πρώτος από μία σειρά τριών αγώνων, που θα γίνουν στο πλαίσιο προετοιμασίας καο θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε: «Φεύγουμε την Πέμπτη για την Καλιφόρνια ώστε το Σάββατο (24/4) να κάνω τον πρώτο μου αγώνα. Η συνέχεια θα γίνει στις 2 Μαΐου, όπου θα αγωνιστώ και πάλι στο προπονητικό κέντρο στο Τσούλα Βίστα. Έπειτα θα συμμετάσχω στο "Golden Games" πάλι στην Καλιφόρνια (9/5), μια διοργάνωση που είναι ενταγμένη στα Continental Tour της WA».

Η προετοιμασία της Κατερίνας Στεφανίδη έχει πάει πολύ καλά και δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που την άφησε για αρκετό καιρό εκτός.

«Γενικά έχει πάει καλά η προπόνηση εκτός από μία εβδομάδα που με έπιασε το ισχιακό νεύρο και με πήγε, περίπου δέκα μέρες πίσω. Ωστόσο την επόμενη φορά που έκανα άλματα, αφού ξεπέρασα αυτό το πρόβλημα, αισθάνθηκα όσο καλά ήμουν και πριν. Γενικά η προπόνηση έχει πάει πολύ καλύτερα από ότι στον κλειστό και περιμένω μια καλή επίδοση από το ξεκίνημα. Παρόλα αυτά ο βασικός στόχος είναι να είμαι καλά αρχές Αυγούστου, γιατί μόνο τότε θα έχει σημασία να κάνω μεγάλα άλματα. Το σημαντικό είναι να χτίσω γερές βάσεις τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά ώστε να είμαι έτοιμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ το χειμώνα έκανε ένα πέρασμα από τους αγώνες της χειμερινής περιόδου, όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 4,63 μ., ωστόσο επέλεξε να μη συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό κλειστού, αφού είχε ταλαιπωρηθεί από μια ενόχληση στο δικέφαλο, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί στην επιθυμητή για εκείνη κατάσταση.