Από την Ντόχα θα ξεκινήσει τον ανοικτό στίβο ο Mondo Duplantis

 Runbeat Team   16:56 02-02-2022  

Από την Ντόχα θα ξεκινήσει τον ανοικτό στίβο ο Mondo Duplantis


Ο Mondo Duplantis έχει ήδη ξεκινήσει τη σεζόν του στον κλειστό στίβο, όμως παράλληλα σκέφτεται και τη θερινή περίοδο καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα φέτος είναι γεμάτο από σημαντικές διοργανώσεις.

Ήδη ο Σουηδός από τον πρώτο του αγώνα πέρασε τα 6μ. (6.02μ.) στο μίτινγκ της Καρλσρούης την περασμένη Παρασκευή (30/01) δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση παρότι βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

Μέσα από το σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ και Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ επιβεβαίωσε και τον πρώτο του αγώνα στον ανοικτό στίβο καθώς θα κάνει ντεμπούτο στην Ντόχα στις 13 Μαΐου.  

Ο 22χρονος κυριαρχεί τα τελευταία 2-3 χρόνια στο επί κοντώ σημειώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ το 2020 (6,17μ.), ενώ στόχος του είναι να το βελτιώσει κατά τη φετινή σεζόν.

Αναφερόμενος στον πρώτο του αγώνα στον ανοικτό στίβο ο Mondo Duplantis  τόνισε: «Η Ντόχα είναι η τέλεια συνάντηση για να ξεκινήσω τους αγώνες μου στον ανοικτό στίβο. Η προπόνησή μου πήγε πολύ καλά τον χειμώνα και παρόλο που είναι στην αρχή της σεζόν, νομίζω ότι οι συνθήκες στη Ντόχα θα είναι ευνοϊκές για να έχω ένα καλό άλμα. Το 2020 είχα άλμα στα 5.82μ. στην Ντόχα και νομίζω ότι τώρα ήρθε ή ώρα να ξεπεράσω τα 6 μέτρα».

Ο αγώνας της Ντόχα είναι ο πρώτος της σειράς Wanda Diamond League 2022, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 13 συναντήσεις.