Από το Ηράκλειο ξεκινούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας του Θωμά Πάντου

 Νίκη Μηλιαράκη   11:42 31-03-2021  

Από το Ηράκλειο ξεκινούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας του Θωμά Πάντου


Για άλλη μία χρονιά η ομάδα του Θωμά Πάντου επέλεξε την Κρήτη για ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας της. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Άγιος Νικόλαος, φέτος είναι το Ηράκλειο αυτό που φιλοξενεί τους Έλληνες πρωταθλητές στίβου που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Θωμά Πάντου. Δεκαπέντε αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται τις τελευταίες δέκα μέρες και θα συνεχίσουν να βρίσκονται για μία ακόμη εβδομάδα στο νησί με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν.

 

Το Στάδιο Ελευθερίας και το Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξαν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους θεσσαλονικείς πρωταθλητές. «Ερχόμασταν κατά καιρούς στον Άγιο Νικόλαο και κάναμε ένα καμπ προετοιμασίας αλμάτων. Πρόπερσι ήρθαμε στο Παγκρήτιο για μία προπόνηση και μας άρεσαν οι εγκαταστάσεις πάρα πολύ, είδαμε και το Στάδιο της Ελευθερίας που έγινε η ανακαίνιση οπότε ήρθαμε εδώ και λόγω των εγκαταστάσεων και λόγω του καιρού», επισημαίνει στο «runbeat.gr» ο Θωμάς Πάντος, ο οποίος εξομολογείται ότι «τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα από ότι τα περιμέναμε. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός, όλοι οι υπεύθυνοι του Σταδίου μας παρέχουν ό,τι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία μας».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητές λόγω της πανδημίας ο κ. Πάντος θεωρεί ότι η δική του ομάδα ήταν τυχερή καθώς δεν επηρεάστηκαν πολύ οι προπονήσεις της μια και οι περισσότεροι αθλητές είναι στις Ολυμπιακές και Ευρωπαϊκές ομάδες.

Ευθυμία Κολοκυθά: Έτοιμη αγωνιστικά και ψυχικά για να πάει στο Τόκιο

Από τους αθλητές που βρίσκονται στην Κρήτη ξεχωρίζει η παρουσία της Ευθυμίας Κολοκυθά, η οποία είναι στην προολυμπιακή ομάδα και διεκδικεί την πρόκρισή της στο Τόκιο μέσω της διαδικασίας ranking. Η αθλήτρια του μήκους όπως θωρεί ο προπονητής της «είναι κοντά και θέλουμε κάποιους αγώνες ακόμα για να μπορέσουμε να πάμε στην Ολυμπιάδα».

 

Όπως τονίζει η ίδια μιλώντας στο «runbeat.gr», «ξεκινήσαμε από μία δύσκολη χρονιά πέρυσι καθώς χάσαμε τον προσανατολισμό μας και τους στόχους μας. Θεωρήσαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα φέτος, δυστυχώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε ξανά κλειστά γήπεδα. Ευτυχώς εγώ είμαι στην προολυμπιακή ομάδα οπότε είχα το πλεονέκτημα να προπονούμαι μέσα κάτι που με βοήθησε πολύ καθώς στη Θεσσαλονίκη το κρύο είναι τσουχτερό. Βγήκε η προετοιμασία, τα καταφέραμε παρ’ όλες τις δυσκολίες. Τώρα είμαστε για προετοιμασία εδώ στο Ηράκλειο, δόξα το Θεό είμαστε υγιείς, κάποια μικροπροβλήματα ξεπερνιούνται, πάει πολύ καλά και είμαστε εντός προγραμματισμού. Ο στόχος για φέτος είναι καταρχήν να γίνουν οι αγώνες γιατί αυτό μας “καίει” όλους τους αθλητές. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή και όσο πιο κοντά είσαι τόσο πιο μεγάλο δέος αισθάνεσαι καθώς είναι το σπουδαιότερο πράγμα για έναν αθλητή έστω και η συμμετοχή. Επίσης είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι το Μπρούνο Ζάουλι και οι Βαλκανικοί. Επέλεξα να μην κάνω κλειστό στίβο, οπότε θέλω να επιβεβαιώσω στον ανοικτό τα άλματά μου για να είμαι στη λίστα πρόκρισης τους Ολυμπιακούς. Με επηρέασε η προηγούμενη χρονιά, αλλά και αυτή καθώς λόγω του κορονοϊού πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ευτυχώς το γκρουπ με βοηθάει, ο προπονητής μου με βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά γιατί μπορεί το σώμα σου να είναι υγιή και η προπόνηση να πηγαίνει καλά αλλά εάν η ψυχολογία σου δεν είναι ανεβασμένη όλα καταρρέουν. Οπότε τώρα είμαι απόλυτα καλυμμένη και προπονητικά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την έως τώρα παραμονή μας στο Ηράκλειο. Η φιλοξενία είναι καταπληκτική από τους ανθρώπους και στα δύο Στάδια, και στο ξενοδοχείο δεν έχω λόγια».