Από το Ηράκλειο ξεκινούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας του Θωμά Πάντου

 Νίκη Μηλιαράκη   11:42 31-03-2021  

Από το Ηράκλειο ξεκινούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας του Θωμά Πάντου


Για άλλη μία χρονιά η ομάδα του Θωμά Πάντου επέλεξε την Κρήτη για ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας της. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Άγιος Νικόλαος, φέτος είναι το Ηράκλειο αυτό που φιλοξενεί τους Έλληνες πρωταθλητές στίβου που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Θωμά Πάντου. Δεκαπέντε αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται τις τελευταίες δέκα μέρες και θα συνεχίσουν να βρίσκονται για μία ακόμη εβδομάδα στο νησί με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν.

 

Το Στάδιο Ελευθερίας και το Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξαν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τους θεσσαλονικείς πρωταθλητές. «Ερχόμασταν κατά καιρούς στον Άγιο Νικόλαο και κάναμε ένα καμπ προετοιμασίας αλμάτων. Πρόπερσι ήρθαμε στο Παγκρήτιο για μία προπόνηση και μας άρεσαν οι εγκαταστάσεις πάρα πολύ, είδαμε και το Στάδιο της Ελευθερίας που έγινε η ανακαίνιση οπότε ήρθαμε εδώ και λόγω των εγκαταστάσεων και λόγω του καιρού», επισημαίνει στο «runbeat.gr» ο Θωμάς Πάντος, ο οποίος εξομολογείται ότι «τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα από ότι τα περιμέναμε. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός, όλοι οι υπεύθυνοι του Σταδίου μας παρέχουν ό,τι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία μας».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητές λόγω της πανδημίας ο κ. Πάντος θεωρεί ότι η δική του ομάδα ήταν τυχερή καθώς δεν επηρεάστηκαν πολύ οι προπονήσεις της μια και οι περισσότεροι αθλητές είναι στις Ολυμπιακές και Ευρωπαϊκές ομάδες.

Ευθυμία Κολοκυθά: Έτοιμη αγωνιστικά και ψυχικά για να πάει στο Τόκιο

Από τους αθλητές που βρίσκονται στην Κρήτη ξεχωρίζει η παρουσία της Ευθυμίας Κολοκυθά, η οποία είναι στην προολυμπιακή ομάδα και διεκδικεί την πρόκρισή της στο Τόκιο μέσω της διαδικασίας ranking. Η αθλήτρια του μήκους όπως θωρεί ο προπονητής της «είναι κοντά και θέλουμε κάποιους αγώνες ακόμα για να μπορέσουμε να πάμε στην Ολυμπιάδα».

 

Όπως τονίζει η ίδια μιλώντας στο «runbeat.gr», «ξεκινήσαμε από μία δύσκολη χρονιά πέρυσι καθώς χάσαμε τον προσανατολισμό μας και τους στόχους μας. Θεωρήσαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα φέτος, δυστυχώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε ξανά κλειστά γήπεδα. Ευτυχώς εγώ είμαι στην προολυμπιακή ομάδα οπότε είχα το πλεονέκτημα να προπονούμαι μέσα κάτι που με βοήθησε πολύ καθώς στη Θεσσαλονίκη το κρύο είναι τσουχτερό. Βγήκε η προετοιμασία, τα καταφέραμε παρ’ όλες τις δυσκολίες. Τώρα είμαστε για προετοιμασία εδώ στο Ηράκλειο, δόξα το Θεό είμαστε υγιείς, κάποια μικροπροβλήματα ξεπερνιούνται, πάει πολύ καλά και είμαστε εντός προγραμματισμού. Ο στόχος για φέτος είναι καταρχήν να γίνουν οι αγώνες γιατί αυτό μας “καίει” όλους τους αθλητές. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή και όσο πιο κοντά είσαι τόσο πιο μεγάλο δέος αισθάνεσαι καθώς είναι το σπουδαιότερο πράγμα για έναν αθλητή έστω και η συμμετοχή. Επίσης είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι το Μπρούνο Ζάουλι και οι Βαλκανικοί. Επέλεξα να μην κάνω κλειστό στίβο, οπότε θέλω να επιβεβαιώσω στον ανοικτό τα άλματά μου για να είμαι στη λίστα πρόκρισης τους Ολυμπιακούς. Με επηρέασε η προηγούμενη χρονιά, αλλά και αυτή καθώς λόγω του κορονοϊού πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ευτυχώς το γκρουπ με βοηθάει, ο προπονητής μου με βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά γιατί μπορεί το σώμα σου να είναι υγιή και η προπόνηση να πηγαίνει καλά αλλά εάν η ψυχολογία σου δεν είναι ανεβασμένη όλα καταρρέουν. Οπότε τώρα είμαι απόλυτα καλυμμένη και προπονητικά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την έως τώρα παραμονή μας στο Ηράκλειο. Η φιλοξενία είναι καταπληκτική από τους ανθρώπους και στα δύο Στάδια, και στο ξενοδοχείο δεν έχω λόγια».

Μαρία Γάτου: «Κυνηγά» ένα ατομικό ρεκόρ

Η Μαρία Γάτου ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, όμως επανήλθε δριμύτερη φέτος έχοντας μία καλή παρουσία στον κλειστό στίβο αγωνιζόμενη στα 60μ. Στόχος της στον ανοικτό είναι το Μπρούνο Ζάουλι και να πιάσε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το 2022. Αναφερόμενη η ίδια στη φετινή της επάνοδο και τους μελλοντικούς της στόχους τόνισε: «Η επίδοσή μου ήταν στην αρχή ενθαρρυντική σύμφωνα με τα χρόνια που είχα μείνει πίσω λόγω των τραυματισμών που με ταλαιπώρησαν. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη όμως περίμενα να τρέξω λίγο πιο κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Δε μου βγήκε. Πηγαίνοντας στο Ευρωπαϊκό πίστευα ότι με την επίδοσή μου η πρόκριση στον ημιτελικό ήταν στις δυνατότητές μου, αλλά δεν έγινε ούτε αυτό οπότε δεν είμαι δυσαρεστημένη απλά ήταν θέμα συγκυριών και τύχης.

Τώρα στον ανοικτό κυνηγάω στα 100μ. Θα ξεκινήσω με το διασυλλογικό, έχουμε μπροστά μας και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το Μπρούνο Ζάουλι και μετά είναι το βαλκανικό. Θέλω να κυνηγήσω για προσωπικούς λόγους ένα ατομικό ρεκόρ. Η Ολυμπιάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο και με το όριο και με το ράνκινγκ. Το 100άρι είναι το πιο δύσκολο για να διακριθείς όχι από άποψη προπόνησης.

Δε με απογοητεύει, είμαι εδώ πιστή άσχετα με τις πολλές ατυχίες που είχα με λάθος επιλογές και με πάρα πολλούς τραυματισμούς. Σίγουρα ο μεγάλος δείκτης για μένα είναι το σώμα. Εάν δε βοηθούσε το σώμα μου θα το είχα καταλάβει και θα είχα σταματήσει».

Νίκος Ξενικάκης: «Είναι ζόρικο όταν το χάνεις»

Ο Νίκος Ξενικάκης είχε εντυπωσιάσει στο ξεκίνημα της αθλητικής του καριέρας, όμως κάποιοι τραυματισμοί εμπόδισαν την εξέλιξή του. Ο Ιεραπετρίτης άλτης του μήκους ξεκίνησε φέτος πολύ καλά τη χρονιά στον κλειστό στίβο και ευελπιστεί σε καλύτερο μέλλον. «Η χρονιά ξεκίνησε σχετικά καλά παρά τις δυσκολίες που είχαμε στην προετοιμασία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και τα όσα συμβαίνουν εξαιτίας του κορονοϊού», τονίζει στο «runbeat.gr» ο Νίκος Ξενικάκης και προσθέτει: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου στον κλειστό στίβο, η χρονιά κυλά ομαλά, δεν έχω ευτυχώς τραυματισμούς και στόχος είναι το καλύτερο δυνατό άλμα στους μεγάλους αγώνες. Τελικός στόχος είναι μία καλή θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εκτός συνόρων οι αγώνες που διεκδικώ, εάν όλα πάνε καλά, είναι το Βαλκανικό. Δε θα μιλήσω για Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είναι πολύ δύσκολος στόχος, αλλά για μένα προσωπικό στοίχημα είναι να «αγγίξω» το ατομικό μου ρεκόρ που έχω να το πλησιάσω πολλά χρόνια και εάν κάνω κάτι τέτοιο θα είμαι πολύ κοντά σε κάτι καλό.

Έχω περάσει πάρα πολλά, έχω κάνει πολλές αλλαγές όσον αφορά προπονητές, συλλόγους, έχω περάσει ένα μεγάλο τραυματισμό καθώς είχα σπάσει το πόδι μου αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό των ανδρών του 2014. Έμεινα έξι μήνες έξω, έπεσε η ψυχολογία μου και κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες επηρέασαν τη μετέπειτα πορεία μου. Ο Θωμάς Πάντος είναι πολύ καλός προπονητής, υπάρχει καλό κλίμα και θέλει επιμονή και υπομονή και όλα θα έρθουν. Είναι ζόρικο όταν το χάνεις».

Αλέξης Αργυρόπουλος: «Να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό νέων στο μήκος που θα διεξαχθεί φέτος τον Ιούλιο, όμως όπως επισημαίνει ο ίδιος «η χρονιά είναι περίεργη καθώς προέρχομαι από τραυματισμό που με κράτησε πέρυσι εκτός. Προσπαθώ να επανέλθω. Είμαι αρκετά καλά τώρα, κάποια τεχνικά κομμάτια μου λείπουν μόνο και ο στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό U23 που είναι στη Νορβηγία και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά. Μελλοντικά για μένα ο μεγαλύτερος στόχος θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δε βλέπω ως αντίπαλο ή ως κίνητρο τον Μίλτο Τεντόγλου. Μου αρέσει αυτό που κάνω και θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

Βασιλικη Ντούση: «Με κίνητρο τη θέληση και την αγάπη γι’ αυτό που κάνω»

Για την Βασιλική Ντούση στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και η συμμετοχή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ή Μπρούνο Ζαουλι. «Η χρονιά πάει καλά σε σχέση με πέρυσι. Οι στόχοι μου είναι η διάκρισή μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ. Το κίνητρο είναι η θέληση που έχω και η αγάπη γι’ αυτό που κάνω. Κατάφερα το χόμπι μου να το κάνω και επάγγελμα καθώς έχω τελειώσει γυμναστική ακαδημία. Η ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και σας προπονήτρια καθώς δουλεύω με παιδάκια. Έτσι, όπως ο προπονητής μου, έτσι κι εγώ προσπαθώ με τον καλύτερο τρόπο να περάσω αυτά που ξέρω στα παιδάκια μου. Είμαι πολύ τυχερή που έχω πέσει σε αυτό τον προπονητή καθώς με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Χάρη σε αυτόν έχω κάνει ότι έχω κάνει και προσπαθώ για κάτι καλύτερο. Η προετοιμασία πάει καλά και ευελπιστούμε για το καλύτερο καις τις επόμενες ημέρες».

Αλέξανδρος Αθανασίου: «Θέλω να περάσω τα 16μ.»

Τους προσωπικούς του στόχους κυνηγά και ο τριπλουνίστας Αλέξανδρος Αθανασίου καθώς όπως τονίζει: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει πολύ καλά από τον κλειστό με ένα ατομικό ρεκόρ και ανοικτού και κλειστού στίβου. Νομίζω τώρα ότι κυνηγάμε μία ακόμη καλύτερη επίδοση κοντά στα 16 μέτρα. Και αγώνα, αγώνα προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, οι προπονήσεις πάνε πολύ καλά χωρίς τραυματισμούς και θεωρώ ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς τριπλουνίστες και τους κυνηγώ αυτή τη στιγμή και αυτό μου δίνει το κίνητρο να βελτιωθώ».

Από την περασμένη Παρασκευή στην Κρήτη βρίσκεται και η Στέλλα Σμαραγδή, η οποία συμμετείχε στην ημερίδα στίβου ΑμεΑ και μάλιστα είχε εξαιρετική παρουσία στο μήκος με άλμα στα 5.32μ. στην κατηγορία Τ47. Η αθλήτρια του Θωμά Πάντου έχει ήδη συμμετάσχει σε μία Παραολυμπιάδα και ευελπιστεί να είναι και στο Τόκιο, ενώ έχει κατακτήσει μετάλλιο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, έφτασαν επίσης στο Ηράκλειο για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους με τον Θωμά Πάντο η Ιωάννου Ιωάννα που επίσης έχει το όριο για το Πανευρωπαϊκό νέων U23,ο Μπογιατζής Σωτήρης που έχει το όριο για το Ευρωπαϊκό παίδων U18 και η Λυμπεροπούλου Κυριακή που ήταν δεύτερη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα φέτος στο τριπλούν.