Από το Παρίσι θα ξεκινήσει το… ταξίδι του Μίλτου Τεντόγλου στις συναντήσεις του Diamond League

 Runbeat Team   9:26 15-12-2022  

Από το Παρίσι θα ξεκινήσει το… ταξίδι του Μίλτου Τεντόγλου στις συναντήσεις του Diamond League


Τα αγωνίσματα που θα περιλαμβάνει η σειρά των Wanda Diamond League κατά την αγωνιστική περίοδο του 2023 ανακοινώθηκε και επίσημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου θα αγωνιστούν κληθούν να συγκεντρώσουν βαθμούς σε δεκατέσσερα μίτινγκς τα οποία θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέσα από αυτά θα αναδειχτούν οι φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τα «διαμάντια» στον τελικό που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί επί Αμερικανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Γιουτζίν.

 

Συνολικά θα διεξαχθούν 19 αγωνίσματα, τα οποία θα φιλοξενηθούν από τέσσερις έως οκτώ φορές στα μίτινγκς που θα διεξαχθούν ανά τον κόσμο πριν τον τελικό. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς για να βρεθούν στον τελικό που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη φετινή σειρά ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το «διαμάντι» στο μήκος, ενώ ανάλογος είναι ο στόχος του και φέτος. Για να τον πετύχει θα πρέπει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς για να φτάσει στον τελικό. Το μήκος των ανδρών έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των εξής μίτινγκς: Στο Παρίσι στις 9 Ιουνίου, στο Όσλο στις 15 Ιουνίου, στη Λοζάνη στις 30 Ιουνίου, στο Σενζέν στις 3 Αυγούστου και στη Ζυρίχη στις 31 Αυγούστου.

Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τα αγωνίσματα που θα συμπεριληφθούν στα μίτινγκς πατώντας ΕΔΩ.