Αποφάσεις για Καμπ αλμάτων, Πανελλήνιο Κ16 και τελική φάση Λυκείων στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   8:37 12-04-2022  

Αποφάσεις για Καμπ αλμάτων, Πανελλήνιο Κ16 και τελική φάση Λυκείων στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ


Μία σειρά από θέματα συζητήθηκαν στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, ενώ πάρθηκαν και ορισμένες σημαντικές αποφάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η έγκριση του προπονητικού καμπ αλμάτων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 22 Απριλίου στην Καλαμάτα παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου.

 

Επίσης ανακοινώθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους ομίλους του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, ενώ θα ζητηθεί να αλλάξει το πρόγραμμα της τελικής φάσης του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων καθώς έχουν προγραμματιστεί μεσημέρι τα αγωνίσματα μεσαίας και μεγάλης απόστασης κάτι που θα δυσκολέψει τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Αναλυτικά, η ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) και τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προχωρήσουν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τον υψηλό αθλητισμό, την ανάπτυξη, τις χορηγίες αλλά και με λειτουργικά θέματα της Ομοσπονδίας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στην αρχική τοποθέτηση της ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για την άκρως πετυχημένη διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος βάδην της Γλυφάδας, που απέσπασε την θετική κριτική όλων των μελών των ξένων αποστολών. Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην Τασούλα Κελεσίδου, που είναι η νέα εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την εκλογή της στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του συμβουλίου άκουσαν την θεματολογία από τα πρακτικά των Επιτροπών και ενέκριναν ομόφωνα μια σειρά από σημαντικά ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτό ήταν το προπονητικό καμπ αλμάτων, που θα γίνει στην Καλαμάτα από τις 16 έως τις 22 Απριλίου. Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα έξοδα που αφορούν στο συγκεκριμένο καμπ, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κοινές προπονήσεις πολλοί αθλητές και αθλήτριες στα οριζόντια και κάθετα άλματα και να βρεθούν μαζί με τον ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος βρίσκεται ήδη για προετοιμασία στην πόλη. Στη Μεσσηνιακή πόλη, η οποία παραδοσιακά έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο, θα βρεθούν περίπου 35 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους προπονητές τους.

Προμήθεια οργάνου μέτρησης και σύστημα εκκίνησης

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αγώνων για την πρόταση προμήθειας Οργάνου μέτρησης απόστασης για τις μετρήσεις των αγωνισμάτων κονίστρας. Πρόκειται για όργανο που χρησιμοποιείται κατά κόρων στις μεγάλες διοργανώσεις. Η χρήση του συγκεκριμένου οργάνου είναι στα προαπαιτούμενα που θέτουν ΕΑ και WA για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγωνισμάτων στη σειρά World Athletics Continental Tour. Παράλληλα τα μέλη του συμβουλίου ενέκριναν ομόφωνα και την αγορά ηλεκτρονικού συστήματος εκκίνησης, αντί της χρήσης του παραδοσιακού πιστολιού. Η χρήση του συστήματος θα γίνεται κατά βάση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις εγχώριες διεθνείς διοργανώσεις.

Έναρξη συνεργασίας με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο

Η Ομοσπονδία προχώρησε στην έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή του βάδην Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο. Ο έμπειρος προπονητής είχε δεχθεί πρόταση συνεργασίας και τον περασμένο Οκτώβριο (όταν έγινε το σύνολο των προσλήψεων με τους Ομοσπονδιακούς), την οποία δεν μπόρεσε να αποδεχθεί λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων στο σχολείο. Ο Κεφαλόπουλος γυμνάζει ένα δυνατό γκρουπ αθλητών και αθλητριών του βάδην, ανάμεσα σε αυτές η όγδοη ολυμπιονίκης του Τόκιο Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αλλά και τρία ακόμη μέλη (Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου, Κουρκουτσάκη) της ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην.

 Οι πόλεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 θα γίνει σε πέντε ομίλους σε όλη τη χώρα και θα δώσει σε μεγάλο αριθμό και αθλητριών να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία οι αγώνες θα γίνουν στις εξής πόλεις:

Ελευθερούπολη (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη- Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη- Θεσσαλία- Δυτική Μακεδονία)

Πάτρα (Βόρεια Πελοπόννησος, Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ήπειρος - Κέρκυρα)

Άγιος Κοσμάς (Αθήνα- Δωδεκάνησα- Κυκλάδες- Λέσβος)

Άγιος Κοσμάς (Πειραιάς και Νοτιοδυτική Αττική- Κρήτη- Χίος Σάμος- Ανατολική Στερεά και Εύβοια)

Προβληματισμοί για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Το συμβούλιο ολοκληρώθηκε με τον προβληματισμό που έθεσε ο Γιάννης Θεμελίδης και ασπάστηκαν τα υπόλοιπα μέλη, για τον τρόπο διεξαγωγής του σχολικού πρωταθλήματος. Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (13-14/4), λίγα μόλις 24ωρα από τη δεύτερη φάση, η οποία έγινε την Παρασκευή (8/4), αλλά και η συγκρότηση του προγράμματος που θα αναγκάσει τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων να αγωνιστούν νωρίς το μεσημέρι, ήταν θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο. Μάλιστα συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα αλλαγής του προγράμματος. Η παρέμβαση θα γίνει στη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης, παραμονή των αγώνων στο Βόλο.

Στο συμβούλιο συμμετείχαν οι: Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, Γιάννης Θεμελίδης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου, Γιάννης Μπόλας, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης, Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη.

Απουσίαζαν οι Παναγιώτης Μελαχρινός, Βασίλης Οικονόμου και Χάρης Παπαδιάς».