Αποσύρθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας, David Storl

 Runbeat Team   14:42 17-02-2024  

Αποσύρθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας, David Storl


Τέλος σε μία άκρως επιτυχημένη καριέρα βάζει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της σφαιροβολίας David Storl καθώς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον πρωταθλητισμό.

Στη 15ετή καριέρα του ο Storl κέρδισε 19 μετάλλια σε παγκόσμια ή ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Μαζί με τους παγκόσμιους τίτλους του το 2011 και το 2013, στη συλλογή του περιλαμβάνει τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους ανοικτού στίβου και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Είναι επίσης ένας από τους λίγους αθλητές που έχουν κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους σε επίπεδο U18, U20 και σε επίπεδο ανδρών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Storl κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο U18 το 2007 στην Οστράβα και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο U20 στη Μπιντγκόζ.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο σε επίπεδο ανδρών και έγινε ο νεότερος άνδρας στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο σφαιροβολίας.

Υπερασπίστηκε με επιτυχία τον παγκόσμιο τίτλο του το 2013. Στο μεταξύ, κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2012 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου την ίδια χρονιά.

Στη συνέχεια κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2014 και το 2016, καθώς και τον ευρωπαϊκό τίτλο κλειστού στίβου το 2015. Επίσης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2014 και το 2018 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.

Το τελευταίο μετάλλιο του Storl σε μεγάλα πρωταθλήματα ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2019, όπου κέρδισε το ασημένιο.

Υπέστη κήλη δίσκου το 2021, η οποία εμπόδισε την ικανότητά του να προπονείται και να αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Το 2022 ήταν η τελευταία του πλήρης σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του γερμανικού τίτλου σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση της σεζόν με βολή στα 20.32 μέτρα.

Το ατομικό του ρεκόρ ανοικτού στίβου ήταν 22.20μ. και στον κλειστό 21.88μ.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή», είπε ο Storl στον απολογισμό του και πρόσθεσε: «Πέρασα υπέροχα και θα μείνουν οι αναμνήσεις και οι στιγμές. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώτος μου προπονητής, ο Christian Sperling, ο επί χρόνια προπονητής μου Sven Lang και ο τελευταίος μου προπονητή, Wilko Schaa, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει πολλά και μάλλον του οφείλω μια συγγνώμη για κάποια πράγματα που συνέβησαν στην πορεία».