Αρχή με ασημένιο μετάλλιο για τον Μανόλη Στεφανουδάκη στο Ντουμπάι

 Runbeat Team   18:14 10-02-2021  

Αρχή με ασημένιο μετάλλιο για τον Μανόλη Στεφανουδάκη στο Ντουμπάι


Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μανόλης Στεφανουδάκη στον ακοντισμό στο 12th Fazza Para-Athletics Championships grand prix Dubai 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ντουμπάι.

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση φτάνοντας το ακόντιό του στα 28 μέτρα και 80 εκατοστά, ενώ οι βολές του ήταν σταθερά πάνω από τα 28 μέτρα. Να τονίσουμε ότι αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν για τον Στεφανουδάκη κάτι που αφήνει πολλές ελπίδες για τη συνέχεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής έστειλε την πρώτη βολή του στα 28.58μ., τη δεύτερη στα 27,64μ., ενώ η 3η του προσπάθεια ήταν η καλύτερη στα 8.80μ. που του χάρισε και το ασημένιο μετάλλιο. Η 4η προσπάθεια ήταν άκυρη, η 5η στα 26.54μ. και η τελευταία στα 28.23μ.

Την πρώτη θέση στο μίτινγκ κατέκτησε ο Ιρανός Αμιρί Χαμέντ με βολή στα 30.96μ., ενώ τρίτος ήταν ο Σλοβάκος Κουχρά Λάντισλαβ με 28.68μ..

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης θα παραμείνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς την Παρασκευή 12/2 θα αγωνιστεί στη σφαιροβολία στο Dubai 2021 World Para Athletics Grand Prix.

Μετά τον αγώνα ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης τόνισε: «Για άλλη μια χρονιά η αγωνιστική μου προετοιμασία ξεκίνησε στο Dubai με γνώριμους αλλά και νέους συναθλητές μου, σε μια διεθνή διοργάνωση που τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ξεκινάμε με ένα ασημένιο μετάλλιο σε ένα διεθνές μίτινγκ με αθλητές υψηλού αθλητικού επιπέδου. Η προετοιμασία μας βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για τη δεδομένη χρονική στιγμή και συνεχίζουμε τον επόμενο μήνα με τους αγώνες προετοιμασίας στην Τυνησία. Για φέτος ο πρώτος στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία και ο δεύτερος και απώτερος στόχος μας οιΠαραολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσωδύο ανθρώπους, που παλεύουμε σε καθημερινή βάση για να προετοιμαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τους προπονητές μου Ιάκωβο Ιωαννίδη και Ιπποκράτη Σκαντζάκη.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στουςχορηγούς μου που μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία παρέχοντας μου οικονομική ενίσχυση σε ότι αφορά τον αθλητικό μου εξοπλισμό, τον ρουχισμό αλλά κυρίως τα ταξίδια του εξωτερικού μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος μου».

Λίγο μετά τον αγώνα, στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο facebook, ο προπονητής και συνοδός του Μανόλη Στεφανουδάκη στο Ντουμπάι, Ιπποκράτης Σκαντζάκης επισήμανε: «Μόνο περήφανος για πολλοστή φορά μπορώ να νιώθω. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη δυσμενή κατάσταση που παγκοσμίως κυριαρχεί εξ αιτίας της πανδημίας του covid, ο Μανώλης Στεφανουδάκης ταξίδεψε στο Ντουμπάι, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό. Οι προσπάθειές μας για άλλη μια φορά απέδωσαν καρπούς και ο ιδρώτας κατά τις προπονήσεις έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για άλλη μια φορά, πολλοστή και σίγουρα όχι τελευταία, εκφράζω δημοσίως τα συγχαρητήρια μου στον αθλητή μου, στον αθλητή όλων μας, διότι μας κάνει υπερήφανους εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε κάθε του αθλητική εμφάνιση».