Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον επετειακό αγώνα υπεραπόστασης «Κρόνιον Πέρασμα»

 Runbeat Team   13:32 13-04-2023  

Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον επετειακό αγώνα υπεραπόστασης «Κρόνιον Πέρασμα»


Επετειακό χαρακτήρα θα έχει φέτος ο αγώνας υπεραπόστασης 68χλμ «Κρόνιον Πέρασμα» καθώς κλείνει το 10ο χρόνο ζωής του, ενώ έχουν ήδη ανοίξει οι εγγραφές (πατήστε ΕΔΩ).

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου σε μία διαδρομή γνώριμη για όσους την έχουν τρέξει στο παρελθόν, η οποία βαδίζει στα μονοπάτια του ιερού βουνού του Κρόνου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Κοινότητα Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας, ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr, ενώ χρέη τεχνικού συμβούλου έχει αναλάβει ο Σύλλογος Σπαρτιάτες Δρομείς.

 

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν στον Αγ. Πέτρο Πάρνωνα Αρκαδίας του Δήμου Βορ. Κυνουρίας Πελοποννήσου και η διαδρομή θα κινηθεί σε υψόμετρο +1.466μέτρα.

Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την Μεγάλη Τούρλα, την βουνοκορφή του Πάρνωνα, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 68χλμ.

Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Πρόκειται για μία αρκετά παρθένα περιοχή, όπου δεν έχει διαβρωθεί ιδιαίτερα από οικιστική ανάπτυξη, ενώ ο μικρός πληθυσμός της περιοχής, σημειολογικά δίνει το στίγμα του σε μία περιοχή αρκετά παρθένα και μακριά από άναρχες οικοδομικές παρεμβάσεις.

Ο δρόμος που διεξάγεται ο αγώνας, είναι του οδικού επαρχιακού δικτύου, ήπιας ή καθόλου κυκλοφορίας, καθώς πολύ λίγα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στην παραδοσιακή του ώρα, στις 10.00 το πρωί!

Ο αγώνας των 35χλμ δε θα πραγματοποιηθεί το 2023 για τεχνικούς λόγους, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.