Ασημακοπούλου: «Δύσκολη διαδρομή – δίνει μεγαλύτερη αξία στο ατομικό ρεκόρ»

 Runbeat Team   10:17 12-09-2021  

Ασημακοπούλου: «Δύσκολη διαδρομή – δίνει μεγαλύτερη αξία στο ατομικό ρεκόρ»


Λίγα λεπτά μετά τη νίκη της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου και την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, η Κατερίνα Ασημακοπούλου παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η έμπειρη δρομέας αναφέρθηκε στη δυσκολία της διαδρομής, ενώ τόνισε πως το ατομικό της ρεκόρ απέκτησε μεγαλύτερη αξία, λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

Σχετικά με τον αγώνα, η Κατερίνα Ασημακοπούλου είπε: «Η διαδρομή του αγώνα ήταν δύσκολη. Είχα προετοιμαστεί για τον αγώνα, τον είχα μελετήσει, ήξερα ότι θα κουραζόμουν. Ευτυχώς βγήκε και ατομικό ρεκόρ, κάτι το οποίο δίνει μεγαλύτερη αξία στην επίδοσή μου, λόγω και της δυσκολίας της διαδρομής. Είμαι πολύ ευχαριστημένη.

 

Για τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα οι αθλητές: «Σίγουρα το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δυσκολίες, ήταν κλειστά τα στάδια λόγω του κορωνοϊού, μετά ήταν κλειστά τα πάρκα λόγω των πυρκαγιών, αλλά ελπίζω του χρόνου να καταφέρουν να έρθουν και οι δρομείς που δεν μπόρεσαν για να τρέξουμε περισσότεροι».

Όταν ερωτήθηκε για το εάν θα τρέξει στον Αυθεντικό μαραθώνιο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε: «Ναι θα τρέξω στον μαραθώνιο της Αθήνας. Θα προσπαθήσω φέτος για ένα προσωπικό ρεκόρ και εκεί, το 2019 δεν κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα».