Ασημένιο μετάλλιο για την Καρύδη στο τριπλούν

 Runbeat Team   17:31 09-07-2021  

Ασημένιο μετάλλιο για την Καρύδη στο τριπλούν


Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 13.95μ., επίδοση που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο. Η νεαρή πρωταθλήτρια ξεκίνησε με άλμα στα 13,47μ., ακολούθησε μία άκυρη προσπάθειά της και συνέχισε το τρίτο άλμα της στα 13,45μ. Προκρίθηκε ως τέταρτη στη συνέχεια του τριπλούν και στην 4η προσπάθειά της εκτοξεύτηκε στα 13,95μ. Το πέμπτο άλμα της μετρήθηκε στα 13.41μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με άλμα στα 13.82μ.

Η Τουρκάλα Τουγκμπά Ντανισμάζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 14.09μ. που αποτελεί και ρεκόρ Τουρκίας στην ηλικία Κ23 και την 3η θέση κατέκτησε η Λετονή Ρούτα Κέιτ Λασμανέ με 13.75μ.

Το μετάλλιο της Καρύδη είναι το δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση καθώς χθες ο Μουζενίδης είχε κατακτήσει το χάλκινο στη σφαιροβολία.

«Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον αέρα που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην κάνω τα άλματα που θα ήθελα», είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσα να είχα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς είμαι σε κατάσταση να κάνω επιδόσεις καλύτερες από αυτές που βγήκαν σήμερα. Έχω μπροστά μου τη συμμετοχή στο μήκος, όπου δίχως άγχος θα κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση. Θεωρώ πως είναι εφικτό να έρθει ένα μετάλλιο και στο μήκος, ωστόσο θα αυτό δεν είναι κάτι που αγχώνει, δεδομένο του ότι δεν πρόκειται για το βασικό μου αγώνισμα».