Αυξήθηκε ο αριθμός των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια

 Runbeat Team   18:15 27-05-2021  

Αυξήθηκε ο αριθμός των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια


Τη δυνατότητα να κυνηγήσουν όρια δίνει σε περισσότερους αθλητές και αθλήτριες ο ΣΕΓΑΣ καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα για επιπλέον συμμετοχές στα πρωταθλήματα με προϋποθέσεις.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, λόγω ισχυρών ανέμων σε ορισμένους ομίλους των διασυλλογικών αγώνων, επηρέασαν αρνητικά επιδόσεις πολλών αθλητών – αθλητριών. Επίσης υπήρξαν αρκετές αναγκαστικές απουσίες αθλητών – αθλητριών από τους διασυλλογικούς αγώνες για λόγους υγείας και ιδιαίτερα λόγω θετικών Rapid tests και γενικότερα θεμάτων με τον Covid -19.

 

Έτσι, επιπλέον του συνόλου των διατάξεων των προκηρύξεων που αναφέρονται στις προϋποθέσεις, κατηγορίες, αλλά και στον αριθμό των αθλητών – αθλητριών που προκρίνονται για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε σωματείο να δηλώνει «ελεύθερα» σε κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα, ένα συγκεκριμένο αριθμό αθλητών – αθλητριών οι οποίοι:

Δεν αγωνίστηκαν στους διασυλλογικούς αγώνες ή

Αγωνίστηκαν, αλλά δεν πέτυχαν επίδοση πρόκρισης ή

Αγωνίστηκαν στους διασυλλογικούς αγώνες σε διαφορετικό αγώνισμα από αυτό που θα επιλέξουν τελικά να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο ανώτερος συνολικός αριθμός από κάθε σωματείο, για τους παραπάνω αθλητές – αθλήτριες σε κάθεπανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι:

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ & Κ23: Τρεις (3) συνολικά αθλητές – τριες

Εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής ή αθλήτρια θα ανήκει υποχρεωτικά σε μία από τις δύο κατηγορίες Α-Γ ήΚ23.

Κ20: Δύο (2) συνολικά αθλητές – αθλήτριες

Κ18: Δύο (2) συνολικά αθλητές – αθλήτριες

Κ16 (5 όμιλοι): Ένας (1) αθλητής ή Μία (1) αθλήτρια

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάθε ένας από τους παραπάνω αθλητές – αθλήτριες, μπορεί να συμμετέχει σε ΕΝΑ μόνο ατομικό αγώνισμα.

Επίσης στα πρωταθλήματα όπου τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής π.χ. με 2 αθλητές – αθλήτριες (ελεύθερη συμμετοχή), είναι αποδεκτό ένα σωματείο να δηλώσει και να αγωνιστεί ο ένας από τους παραπάνω αθλητές σε δύο ατομικά αγωνίσματα, αλλά σε αυτή την περίπτωση καλύπτει και τις δύο θέσεις (ελεύθερης συμμετοχής) και δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής και με δεύτερο αθλητή ή αθλήτρια (Έχουμε δηλαδή συμμετοχή ενός αθλητή σε δύο ατομικά αγωνίσματα).