Αυλαία απόψε στο Ευρωπαϊκό με Τεντόγλου, Περιστέρη και Δημητράκη

 Runbeat Team   9:24 04-03-2021  

Αυλαία απόψε στο Ευρωπαϊκό με Τεντόγλου, Περιστέρη και Δημητράκη


Ανοίγει απόψε η αυλαία του 36ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 19 αθλητές και αθλήτριες, ενώ κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα ντεμπούτο θα κάνουν τρεις αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους.

Πρώτοι θα μπουν στη… μάχη οι Μίλτος Τεντόγλου και Αλέξης Περιστέρης καθώς τα προκριματικά του μήκους έχουν προγραμματιστεί για τις 20:08. Οι δύο πρωταθλητές μας θα επιδιώξουν να πιάσουν το όριο που είναι τα 8μ. για να προκριθούν στον τελικό. Ο Τεντόγλου, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του καθώς στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο. Στόχος του είναι να κάνει γρήγορα το άλμα στα 8μ. ώστε να μην επιβαρύνει με περισσότερες προσπάθειες το τραυματισμένο του πόδι. Ο Περιστέρης από την πλευρά του θα επιδιώξει να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα 7,45μ. που είναι το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί στους οκτώ πρώτους που παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:20 σκυτάλη θα πάρει από ελληνικής πλευράς ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 1.500μ.

Ο πολύπειρος αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και στόχος του είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του και να τρέξει γρηγορότερα από το 3.42.43 που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ από το 2016.

Στα προκριματικά των 1.500μ. θα συμμετάσχουν 51 αθλητές και θα συνεχίσουν οι δύο από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι στο σύνολο των τεσσάρων σειρών.

Η σημερινή πρώτη μέρα περιλαμβάνει μόνο προκριματικούς, ενώ από αύριο Παρασκευή το ενδιαφέρον αναμένεται πολύ μεγαλύτερο καθώς το απογευματινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τους πρώτους τελικούς.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ σε απευθείας μετάδοση μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και τα κανάλια ΕΡΤ Sports στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, ERTFLIX.

Αναλυτικά, το σημερινό (4/3) πρόγραμμα:

Απόγευμα

20.00  Ύψος (Α) πρ.

20.08 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου, Περιστέρης

20.15 Σφαιροβολία (Γ) πρ.

20.30 3.000 μ. (Γ) πρ.

21.20 1.500 μ. (Α) πρ. Δημητράκης