Αύριο ξεκινάει ο Μεγάλος Δρόμος Νίκης Θερμοπύλες- Πλαταιές -Τύμβος Πλαταιών Μαραθώνα 2022!

 Runbeat Team   11:06 10-09-2022  

Αύριο ξεκινάει ο Μεγάλος Δρόμος Νίκης Θερμοπύλες- Πλαταιές -Τύμβος Πλαταιών Μαραθώνα 2022!


Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναβίωση της Ιστορίας, που τιμά τους Ήρωές μας, θα πραγματοποιήσουν ο Διεθνής Όμιλος Ευχίδειος Άθλος «ο Ευχίδας» μαζί με το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Μαραθώνος Τελμησσό για τρίτη συνεχή χρονιά, μετουσιώνοντας έτσι σε πράξη ένα όνειρο ζωής. Η διοργάνωση ξεκινάει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Θα διανύσουν απόσταση 300 χμ. τρέχοντας από τις Ιστορικές Θερμοπύλες, στις Πλαταιές με τελικό προορισμό τον Τύμβο των Πλαταιών που βρίσκεται στην περιοχή Βρανά του Μαραθώνα.

 

Ο Ευχίδας θα ξεκινήσει από τις Ιστορικές Θερμοπύλες, με ενδιάμεσο σταθμό τις Ιστορικές Πλαταιές όπου και θα συναντήσει τον Τελμησσό, και από εκεί θα τρέξουν όλοι μαζί προς τον τελικό προορισμό τον Τύμβο των Πλαταιων του Μαραθώνα. Η απόσταση αυτή είναι περίπου 110χλμ.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος στον Τύμβο των Πλαταιών του Μαραθώνα, θα τους περιμένουν και θα τους υποδεχθούν φίλοι συναθλητές, καθώς και πολίτες για να γίνει και το καθιερωμένο τελετουργικό στον χώρο του Τύμβου. Οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε όλοι μαζί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι περίπου μετά τις 11:30στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, στον Τύμβο των Πλαταιών, τους ημεροδρόμους μας σε μια λιτή τελετή Μνήμης και Τιμής προς τους Ήρωές μας.

Η ημερομηνία της αναβίωσης είναι μια μέρα πριν την 12η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που προσδιορίζεται η Ιστορικότερη Μάχη της Ιστορίας, η Μάχη του Μαραθώνα!»