Αυστηρά μέτρα στην 1η ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   19:18 27-01-2021  

Αυστηρά μέτρα στην 1η ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ


Με αρκετούς περιορισμούς, rapid test και αυστηρούς κανόνες θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών υπό τη σκέπη του ΣΕΓΑΣ.

Η… απειλή του covid19 ανάγκασε την Ομοσπονδία Στίβου να περιορίσει τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στην 1η ημερίδα της χρονιάς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σε επίλεκτους αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να λάβουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου(Ag-RDTs) του κορονοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), το οποίο να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Η ημερίδα θα αφορά άνδρες και γυναίκες γεννημένους από το 2005 και μεγαλύτερους, ενώ θα περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

Δρόμοι: 60μ. – 200μ. - 400μ. – 800μ. – 1.500μ. - 3.000μ. – 60μ. με Εμπόδια - 3.000μ. Βάδην Γ / 5.000μ. Βάδην Α

Άλματα: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν – Άλμα σε Ύψος – Άλμα επί Κοντώ

Ρίψεις: Σφαιροβολία

Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν να επιλέξουν μόνο ένα αγώνισμα για να πάρουν μέρος, ενώ θα πρέπει να τηρούν αυστηρά το πρωτόκολλο που υπάρχει για την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στον ΣΕΓΑΣ με email το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 14.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της WORLD ATHLETICS 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΕΓΑΣ: