Βαλκανικό πρωτάθλημα: Διπλή πρόκληση από τους Τούρκους με τη σημαία του ψευδοκράτους

 Runbeat Team   8:36 27-05-2024  

Βαλκανικό πρωτάθλημα: Διπλή πρόκληση από τους Τούρκους με τη σημαία του ψευδοκράτους


Σε πολλά ατοπήματα έπεσαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου εμπλέκοντας την πολιτική στην αθλητική διοργάνωση. Υπήρξαν αρκετά προκλητικά περιστατικά που αφορούσαν την Κύπρο. Αρχικά ύψωσαν σημαία των κατεχόμενων αποκαλώντας την Κύπρο «Νότια Κύπρο» και αφετέρου συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αθλητριών που αγωνίστηκαν στα 100μ. Στην τηλεοπτική μετάδοση, κι ενώ γινόταν η παρουσίαση της Ολίβιας Φωτοπούλου, εμφανίστηκε το όνομά της έχοντας δίπλα τη σημαία του ψευδοκράτους. Μία κίνηση που έφερε άμεσα την αντίδραση της Κυπριακής αποστολής, η οποία κατήγγειλε το γεγονός.

 

Η ΚΟΕΑΣ εξέδωσε αργότερα και ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Σε μια προβληματική έως τώρα διοργάνωση στη Σμύρνη, με τους διοργανωτές να εμφανίζουν τη ψευδοσημαία του ψευδοκράτους δίπλα από το όνομα της Φωτοπούλου στα προκριματικά και να αναγράφουν σε πλακάτ την Κυπριακή Δημοκρατία ως Νότια Κύπρο! Η ΚΟΕΑΣ και ο πρόεδρος της Περικλής Μάρκαρης προέβη σε άμεσες παραστάσεις προς τη βαλκανική ομοσπονδία και ζήτησε από τους διοργανωτές να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλιώς θα αποχωρήσουμε από τη διοργάνωση και θα μας ακολουθήσει και η Ελλάδα...».

Οι προκλήσεις δε συνεχίστηκαν, η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία Κύπρου και Ελλάδας, αλλά η γεύση που άφησε η διοργάνωση δεν ήταν και η καλύτερη.

Δείτε το ρεπορτάζ της κυπριακή τηλεόρασης