Βελιγράδι 2022: Οι αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίζουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού

 Runbeat Team   20:05 16-03-2022  

Βελιγράδι 2022: Οι αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίζουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού


Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, θα συγκεντρώσει Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές, ανερχόμενα ταλέντα και πολλούς άλλους κορυφαίους αθλητές καθώς σε δύο ημέρες από σήμερα θα ξεκινήσει το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Štark Arena.

Η διοργάνωση επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από το 2018, με πολλά ονόματα να αναμένεται να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση. Διαβάστε παρακάτω το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τους αθλητές που πρόκειται να «τραβήξουν» τα βλέμματα:

Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι Ολυμπιονίκες έχουν την τιμητική τους και είναι -όχι άδικα- τα φαβορί των αγωνισμάτων τους.

 

Πέρα από τον «δικό μας» ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, ο Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ) στη σφαιροβολία, ο Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) στο επί κοντώ και ο Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν (Νορβηγία) στα 1500μ όχι μόνο είναι τα απόλυτα φαβορί για τη νίκη, αλλά με τις επιδόσεις τους μέσα στη σεζόν έχουν αφήσει υποσχέσεις για νέα, μεγαλύτερα ρεκόρ που θα συναρπάσουν. Σημειώνεται πως οι τρεις είναι οι κάτοχοι των παγκοσμίων ρεκόρ σε σφαιροβολία, επί κοντώ και 1500 μ. κλειστού αντίστοιχα, ενώ δεν έχουν καμία ήττα μέσα στη σεζόν. Μην ξεχνάμε, βέβαια, τον Αμερικανό επικοντιστή Κρις Νίλσεν, αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, που είναι πλέον… εξάμετρος.

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουέλα) είναι αναμφίβολα μία από τις σταρ του πρωταθλήματος. Η χαρισματική άλτρια έχει αποδείξει πως μπορεί να πλησιάσει τα 16,00 μ, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά καμία αθλήτρια σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, ενώ για την ώρα οι αντίπαλές της την κοιτάζουν με τα… κιάλια.

Παράλληλα, ο Ιταλός ολυμπιονίκης Μαρσέλ Τζέικομπς και η κόντρα του με τον Αμερικανό κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 60μ και τιτλούχο, Κρίστιαν Κολμαν, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ ακόμη ένας "χρυσός" ολυμπιονίκης από την Ιταλία φαίνεται πως θα βρεθεί στο Βελιγράδι για να πρωταγωνιστήσει. Ο αγαπημένος του κοινού, ο υψίστας Τζιανμάρκο Ταμπέρι, βρίσκεται στις λίστες συμμετοχές και αναμένουμε η δική του επιβεβαίωση.

«Εμφύλιος» αναμένεται στο επί κοντώ γυναικών με τις δύο Αμερικανίδες Κέιτι Ναζότ (χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο 2020) και Σάντι Μόρις (αργυρή Ολυμπιονίκη στο Ρίο 2016), ενώ στο μήκος η εγχώρια σταρ, ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιβάνα Βουλέτα (πρώην Σπάνοβιτς) θα έχει μία ολόκληρη αρένα να της δίνει ρυθμό.

Η «μονομαχία» της νεαρής Ολλανδέζας Ολυμπιονίκη που σαρώνει όλα τα ρεκόρ, Φέμκε Μπολ, με την έμπειρη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σονάι Μίλερ Ουίμπο (Μπαχάμες) στα 400 μ. θα μας προσφέρει το θέαμα που έλειπε τόσο καιρό. Η Πολωνέζα Έβα Σβόμποντα είναι η μοναδική σπρίντερ που φέτος έχει τρέξει τα 60 μ. σε χρόνο καλύτερο των 7.00 και μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο αγώνισμα.

 

O «χρυσός» ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 Πέδρο Πιτσάρδο είναι το φαβορί στο τριπλούν, ενώ ο Καναδός αθλητής των συνθέτων, που το καλοκαίρι στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 9.018 (!) βαθμούς, Νταμιάν Γουόρνερ, είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν. Στο 3άρι ο Αιθίοπας ολυμπιονίκης Σέλεμον Μπαρέγκα θα κοντραριστεί με τον συμπατριώτη του Μπέριχου Αρεγκάουι και θα κυνηγήσει το χρυσό που έχασε στο Μπέρμιγχαμ το 2018.

Ειδική μνεία χρειάζονται οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν από την Ουκρανία, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης και εξαιρετικά ταλαντούχα υψίστρια, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος Μαρίνα Μπεκ Ρομαντσιούκ (που θα αγωνιστεί σε μήκος και τριπλούν) και τις Ιρίνα Χερασένκο (ύψος), Γιάνα Χλάντιτσιουκ (επί κοντώ), Γιούλια Λόμπαν (πένταθλο) και Άνα Πλοτίτσινα (60μ εμπόδια) θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν κάνει ιδιαίτερη πρόπονηση, μόνο για να φορέσουν στην πλάτη τους την ουκρανική σημαία και να στείλουν στον κόσμο μήνυμα ειρήνης και ενότητας.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, τηλεοπτικές μεταδόσεις, πληροφορίες, αλλά και αφιερώματα για τη διοργάνωση και τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας