Βλέπει Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες η Δήμητρα Γναφάκη

 Runbeat Team   15:39 29-05-2023  

Βλέπει Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες η Δήμητρα Γναφάκη


Η αγωνιστική χρονιά στον ανοικτό στίβο ξεκίνησε ιδανικά για την Δήμητρα Γναφάκη, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις χθες (28/5) στους αγώνες «Βενιζέλεια – Χανιά».

Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 56.24 κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να γίνει μόλις η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών που θα κατέβει το φράγμα των 56.00. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη κάνει σχέδια που φτάνουν όχι μόνο μέχρι το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, αλλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

 

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τη χθεσινή της επίδοση είπε: «Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Με βοήθησε πολύ ο δυνατός συναγωνισμός. Ήρθαν κοπέλες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι έγινε ένας ωραίος αγώνας. Η χθεσινή μου εμφάνιση ήταν ένα καλό σημάδι για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ξεκίνησα με μισό δευτερόλεπτο κάτω σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ακόμη δεν ήμουν όσο έτοιμη θα ήθελα, καθώς δεν είχα κάνει όσες προπονήσεις θα ήθελα με τα νέα μου περάσματα. Φέτος δοκιμάζουμε 15 διασκελισμούς στα τρία πρώτα εμπόδια κάτι που ακόμη μου είναι καινούριο. Στην χθεσινή κούρσα έχασα το ρυθμό μου στο 10ο εμπόδιο κι έτσι έμεινα τελικά δεύτερη».

Η Γναφάκη το 2022 όχι μόνο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, αλλά κατάφερε να έχει μια καλή παρουσία φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Στόχος για το 2023 είναι να προκριθεί στο Παγκόσμιο και να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και για τους Ολυμπιακούς του 2024.

«Ήθελα από την αρχή της χρονιάς να κάνω μια καλή επίδοση, ώστε στη συνέχεια να μπορώ να κλείσω κάποιους αγώνες στο εξωτερικό. Φέτος δεν είμαι τόσο αγχωμένη όσο πέρυσι θεωρώ πως θα καταφέρω να προκριθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα να κάνω μαζέψω βαθμούς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», είπε.

Η Γναφάκη θα προγραμματίσει το επόμενο διάστημα τους αγώνες της για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου.