Βραβεία Laureus: Κορυφαία αθλήτρια η Thompson-Herah, υποψήφιοι Felix, Kipchoge, Rojas και Chopra

 Runbeat Team   9:26 26-04-2022  

Βραβεία Laureus: Κορυφαία αθλήτρια η Thompson-Herah, υποψήφιοι Felix, Kipchoge, Rojas και Chopra


Οι αθλητές του στίβου είχαν την τιμητική τους στα διάσημα βραβεία Laureus World Sports Awards που πραγματοποιήθηκαν σε ψηφιακή μορφή στη Σεβίλλη την προχθές Κυριακή 24 Απριλίου.

Η αθλήτρια που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν η Elaine Thompson-Herah, η οποία αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς και όχι άδικα καθώς κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κερδίζοντας στα 100μ., 200μ. και 4Χ100μ., ενώ πλέον είναι πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης καθώς έχει άλλα δύο χρυσά από την Ολυμπιάδα του Ρίο στα 100μ. και 200μ.

 

Επίσης οι επιδόσεις της ήταν εντυπωσιακές «γράφοντας» χρόνο 10.54 στα 100μ. και 21.53 στα 200μ. ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση στις παγκόσμιες λίστες όλων των εποχών και πλησιάζοντας τα μακροχρόνια παγκόσμια ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα.

 «Ξέρω ότι Usain (Bolt) έχει κερδίσει βραβεία Laureus στο παρελθόν, οπότε το να φέρεις αυτό το τρόπαιο πίσω στην Καραϊβική, στην Τζαμάικα, είναι πολύ ιδιαίτερο», είπε η Thompson-Herah για τη βράβευσή της.

 «Θα έλεγα ότι είμαι πολύ, πολύ περήφανη, αλλά δεν μπορώ να σταθώ στο παρελθόν. Παρόλο που είναι πολύ ιδιαίτερο, είναι αναμνήσεις. Δεν μπορώ απλώς να κάθομαι και να λέω “Εντάξει, είμαι πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης”. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω γιατί το κίνητρό μου είναι να γίνω ακόμα καλύτερη. Είπα στον εαυτό μου ότι θέλω να γίνω η σπουδαιότερη γυναίκα σπρίντερ, οπότε θα επικεντρωθώ στο τι μου επιφυλάσσει το μέλλον».

Η Thompson-Herah ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια από μία λίστα σπουδαίων αθλητριών ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και η σπουδαία Αμερικανίδα σπρίντερ Allyson Felix. Ο Κενυάτης κορυφαίος μαραθωνοδρομός, Eliud Kipchoge ήταν ένας από τους έξι υποψήφιους για το βραβείο των ανδρών, που κέρδισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen.

Η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν Yulimar Rojas και ο Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό Neeraj Chopra ήταν μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο του αθλητή-αποκάλυψη, που κέρδισε η σταρ του τένις Emma Raducanu μετά τη νίκη της στο US Open σε ηλικία 18 ετών.

Ο Ελβετός δρομέας με αναπηρικό αμαξίδιο Marcel Hug αναδείχθηκε ο Laureus παγκόσμιος αθλητής της χρονιάς με αναπηρία για δεύτερη φορά, αφού κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 800μ., 1500μ., 5000μ. και μαραθώνιο. Έκανε επίσης παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500 μέτρα και παραολυμπιακό ρεκόρ στα 5000 μέτρα και κέρδισε τους μαραθωνίους του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης.

Τα Βραβεία Laureus παρουσιάζουν το έργο του Laureus Sport for Good, το οποίο χρησιμοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να τερματίσει τη βία, τις διακρίσεις και τα μειονεκτήματα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Οι νικητές των Laureus World Sports Awards ψηφίζονται από τους 71 θρύλους της Laureus World Sports Academy.