Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

 Runbeat Team   9:28 13-12-2023  

Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»


Με τη συμμετοχή 457 σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά αγώνες σκυταλοδρομίας για το ΕΥ Αγωνίζεσθαι, το ΕΥ ζειν, την ΕΥτυχία, την Ευσυνειδησία, την ΕΥρωστία, την ΕΥημερία, την ΕΥθύνη και την ΕΥγένεια.

Ήταν μία εκδήλωση που ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 30 του ίδιου μήνα. Ένα επταήμερο με πολλά μηνύματα, με μότο «Τρέχω για το ΕΥ» και κυρίως με ευρεία συμμετοχή των παιδιών. Η σκυταλοδρομία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Συντονιστικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE, στην οποία προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Χθες Τρίτη 12/12, σε μία όμορφη τελετή, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023.

 

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στα πλαίσια εορτασμού της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE και της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης της δράσης και για τους σκοπούς αξιολόγησης των συμμετοχών, συγκροτήθηκε ειδική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, μέλη της ΕΘΝΟΑ, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE καθώς και υπηρεσιακά στελέχη και ειδικοί συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» runbeat.gr

Μετά την αξιολόγηση των δράσεων των σχολείων και στα πλαίσια της τελετής απονομής βραβεύσεων η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 12 Δεκεμβρίου), στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί, του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύθηκαν τα κάτωθι σχολεία τα οποία διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023:

Για τη μεγαλύτερη διαδρομή

Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης, Πρότυπο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου.

Για τη μεγαλύτερη συμμετοχή (αναλογία αριθμού συμμετεχόντων/συνολικού αριθμού μαθητών της Σχολικής μονάδας)

1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

Για το καλύτερο motto

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Τρίπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» runbeat.gr

Για την καλύτερη φωτογραφία

11ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου «Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ», 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Λύκειο Πεταλιδίου

Για το καλύτερο video

Δημοτικό Σχολείο Μόριας Λέσβου, Λύκειο Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων Κορινθίας, Δημοτικό Σχολείο Στιμάγκας Κορινθίας

Βραβεύτηκαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» runbeat.gr

Ειδικές βραβεύσεις:

Ελληνικά Σχολεία του Λουμπουμπάσι της Λ. Δ. του Κονγκό, Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος Θεσσαλονίκης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρόδου.

Τα βραβεία

Τα πέντε (5) σχολεία, που πήραν το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν μαθητή ή μία μαθήτρια προκειμένου να λάβει μέρος στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» (και επιπλέον θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το σχολείο τους).

Τα πέντε (5) σχολεία, που πήραν το δεύτερο βραβείο σε κάθε κατηγορία, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν (μέχρι 30 παιδιά και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί) στη Μαρίνα Ζέας, στις 26 Απριλίου 2024, το πλοίο «Belem» το οποίο θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αθήνα στη Μασσαλία της Γαλλίας (και επιπλέον θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το σχολείο τους).

Τα πέντε (5) σχολεία, που πήραν το τρίτο βραβείο σε κάθε κατηγορία, καθώς και οι ειδικές βραβεύσεις, θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το σχολείο τους.